FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Coca-Cola HBC, una dintre cele mai responsabile companii din Europa

Coca-Cola HBC, una dintre cele mai responsabile companii din Europa

Compania  Coca-Cola HBC a fost selectata si inclusa de catre SAM Indexes GmbH, pentru al doilea an consecutiv, in raportul Dow Jones Sustenability Indexes.

In urma analizei, Coca-Cola HBC a fost recunoscuta ca fiind una dintre cele mai responsabile companii din Europa – printre primele 20% analizate (conform DJSI STOXX)si una dintre cele mai responsabile companii din lume – printre primele 10%. Compania se plaseaza si in top 5 cele mai responsabile companii producatoare de bauturi racoritoare din lume, alaturi de The Coca-Cola Company.

Coca-Cola HBC a obtinut scorul total de 68%, cu mult peste media totala de 53% si in apropiere de scorul locului 1 ce a inregistrat o valuare de 84%. Alte arii de analiza in care Coca-Cola HBC a obtinut rezultate bune sunt Corporate governance, Risk & Crisis management, Code of conduct, Health & Nutrition, Labour practice, Corporate citizenship, and Social reporting.

Indicatorii Dow Jones (DJSI) au fost stabiliti in 1999 pentru a urmari performanta companiilor care sunt lideri in domeniul lor, demostrand eforturi deosebite de implicare in procese cu responsabilitate ridicata fata de mediu. Indicatorii DJSI, ce constau intr-un set global de indicatori colectati din Europa, America de Nord si Asia-Pacific sunt publicati de catre compania SAM Indexes GmbH. Valoarea scorului total, dimensiunea si scorurile pe diferite criterii variaza pe o scala de la 0 la 100%, realizandu-se in acelasi timp si o clasificare in functie de scorurile obtinute de alte companii analizate.

Coca-Cola HBC Romania este unicul imbuteliator din Romania al produselor purtand marca Coca-Cola. Compania asigura pentru produsele Coca–Cola procesul de imbuteliere, distributie, vanzare si  marketing operational.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content