FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Cercetari de neuromarketing in retailul romanesc

Cercetari de neuromarketing in retailul romanesc

Agentia de BTL Whiteland BTL Services a incheiat un parteneriat cu primul laborator de neuromarketing din Sud-Estul Europei, Buyer Brain, pentru a diversifica gama de servicii oferita clientilor. Astfel, compania adauga in portofoliul sau de servicii cercetarea de piata prin studii si masuratori de neuromarketing.

Neuromarketingul reprezinta un domeniu emergent in Romania si se diferentiaza de cercetarile traditionale de piata (bazate pe chestionare si focus grupuri) prin folosirea tehnologiei specifice neurologiei: Electroencefalograf (EEG), Galvanic Skin Response si ochelarii cu functie de eye-tracking. Astfel, se poate masura nu numai ceea ce cred oamenii cu privire la brandul respectiv si produs in general (prin tehnica de testare implicita, ce se bazeaza pe timpul de reactie), ci si ceea ce simt referitor la brand (prin tehnicile neuro) si care este intensitatea reactiilor lor.
“Am inteles ca intr-o cultura suprasaturata de publicitate, metodele clasice de cercetare de piata trebuie completate prin studii si masuratori de neuromarketing, pentru a le testa eficienta intr-un mod mai avansat si exact. Am urmarit astfel de cercetari si rezultatele lor si am fost impresionata de acuratetea informatiilor si de valoarea adaugata pe care o aduc unei campanii. Reducerea costurilor pe campanii care teoretic se sustin, dar practic nu sunt foarte eficiente, a reprezentat, de asemenea, un argument puternic pentru crearea acestui parteneriat”, a afirmat Maria Martinas, Director General Whiteland BTL Services (Foto dreapta).

Studiile de neuromarketing sunt in special eficiente in domenii precum testarea unor spoturi publicitare, optimizare de ambalaj, testarea comportamentului consumatorului in fata raftului si alte tipare comportamentale in magazin, cercetari in online sau studii personalizate in functie de caracteristicile si nevoile fiecarui brand. Cercetarile vor fi conduse de Ana Iorga, CEO Buyer Brain, absolventa a facultatii de medicina si a MBA-ului Romano-Canadian, specialitatea marketing, Ana Iorga este in prezent doctorand in neuromarketing la ASE.

“Retailul este unul din domeniile in care putem aduce valoare adaugata prin optimizarea fina a campaniilor de BTL cu ajutorul tehnicilor de testare neuro. Portofoliul de clienti al celor de la Whiteland vorbeste de la sine despre calitatea serviciilor acestei companii, si ne bucuram ca piata din Romania este deschisa pentru solutii inovatoare din punct de vedere stiintific in marketing”, a declarat Ana Iorga, CEO Buyer Brain.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content