FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > CEO-ul P&G isi vede pozitia amenintata, in urma rezultatelor slabe

CEO-ul P&G isi vede pozitia amenintata, in urma rezultatelor slabe

Membrii board-ului Procter&Gamble sunt nemultumiti de performantele lui Robert McDonald, CEO-ul gigantului american din industria bunurilor de larg consum, fiind discutii despre posibila schimbare a conducerii, potrivit unor surse familiare situatiei citate de agentia Bloomberg.

Cativa directori ai P&G vorbesc despre fosti executivi ai grupului ca potentiali candidati pentru preluarea functiei de CEO a grupului. PE de alta parte, James McNerney, presedinte al comitetului de compensare si dezvoltarea leadership-ului din cadrul board-ului, a spus altor membri ai board-ului ca este nemultumit de performantele lui Bob McDonald, mai ales dupa ce P&G a taiat previziunile de trei ori in acest an.

Discutiile la nivel de board coincid, partial, cu preluarea unei participatii in cadrul grupului de catre William Ackman, un investitor care planuieste sa puna presiune pentru a obtine schimbari de management, cautand si alti investitori care sa ii sprijine actiunea.

Aceste miscari au crescut presiunea asupra lui McDonald, care este CEO de aproximativ trei ani si care a ajuns sub tirul analistilor in prima parte a acestui in conditiile in care P&G a pierdut cota de piata in defavoarea competitorilor, moiv pentru care actiunile au scazut cu 8%.

McDonald a preluat cea mai inalta functie din cadrul P&G in iulie 2009 dupa ce a ocupat anterior functia de CFO (director financiar – n.r.) a grupului. Absolvent al Academiei West Point, McDonald  a urcat in ierarhia companiei dupa ce a condus operatiunile P&G din Asia de nord-est in 1999. In 2001 a devenit presedinte la diviziei de produse de intretinere a casei pentru ca in 2004 sa fie numit vice-presedinte pe operatiunile globale ale P&G.

De numele lui Bob McDonald se leaga si investitia greenfield in fabrica P&G de sampoane si balsamuri de la Urlati, de langa Ploiesti, la a carei inaugurare a participat in 2010.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content