FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Ce produse alimentare s-au scumpit cel mai mult in ultima luna

Ce produse alimentare s-au scumpit cel mai mult in ultima luna

Ouale, cartofii si legumele (proaspete si in conserve) s-au scumpit cel mai mult in luna februarie comparativ cu luna anterioara, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, in februarie 2012 comparativ cu ianuarie 2012, preturile la oua au fost cu 12,7% mai mari, in timp ce cartofii s-au scumpit cu 5,72%. In ceea ce priveste categoria de legume si conserve de legume, indicele preturilor de consum a crescut cu 5,77% in februarie comparativ cu luna anterioara a acestui an.

La polul opus, al ieftinirilor, mierea de albine a fost singurul produs alimentar care a inregistrat o scadere a preturilor practicate in februarie comparativ cu ianuarie, aceasta fiind de 0,23%.

In ansamblu, preturile de consum au crescut cu 0,64% in februarie 2012 fata de ianuarie 2012, avansul fiind de 2,59% comparativ cu nivelul inregistrat in aceeasi luna a anului precedent.

Potrivit datelor publicate de INS, in luna februarie 2012 fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare si nealimentare au crescut cu 1,2%, respectiv cu 0,4%,  iar tarifele serviciilor au crescut usor, cu 0,1%.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content