FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Categoria ceaiuri se imbogateste cu un nou produs

Categoria ceaiuri se imbogateste cu un nou produs

Pepsi Lipton International a lansat in Romania Lipton Ice Tea de Zmeura – ceai rece cu aroma de zmeura. Noul produse se alatura gamei de ceaiuri Lipton Black – Lemon si Peach, si este disponibil deja in magazinele din tara, la urmatoarele preturi recomandate de vanzare: 2,3 lei pentru sticla de 0,25 l, 3,2 lei pentru PET-ul de 0,5 l si, respectiv, 5,4 lei pentru cel de 1,5 l.

„Lansarea noului Ice Tea Lipton de Zmeur? le da ocazia consumatorilor romani sa guste vara in avanpremier? si apoi sa se bucure de racoarea si savoarea zmeurei pe tot parcursul anului. Acest produs exista in portofoliul international si este disponibil in mai multe tari. In urma unor studii, l-am identificat drept potrivit pentru piata romaneasca”, a spus Dana Iordache, Non-Carbonated Marketing Director PepsiCo International. Pana acum, Franta era singura tara europeana in care se putea gasi Lipton Ice Tea de Zmeura.

Lansarea Lipton Ice Tea de Zmeura in Romania a debutat cu o campanie a cultivatorilor si fanilor zmeurei, intitulat? "Sus?in Zmeura!”. Prin aceasta actiune s-a dorit sa se atraga atentia asupra acestui fruct bogat in beneficii. Chiar si asa, reprezentantii PepsiCo International au precizat ca, pentru moment, produsul nu va folosi materie prima – zmeura – de origine autohtona pentru ca procesatorii romanii nu indeplinesc standardele de calitate impuse.

Produsul va fi promovat in continuare printr-o campanie integrata de comunicare, ce va include spoturi Tv pe principalele posturi nationale, print si outdoor, dar si actiuni la punctul de vanzare, incepand cu data de 5 aprilie. In acest sens, 40% din bugetul alocat categoriei Lipton Ice Tea va fi dedicat noului produs. Prin actiunile intensificate de marketing, compania doreste ca „noul Lipton Ice Tea de Zmeura sa detina 10% din portofoliu din punct de vedere volumic”.

Lansarea noului Lipton Ice Tea nu este decat o reconfirmare a potentialului acestei categorii, care, la nivel mondial, reprezinta circa 36% din vanzarile din piata de bauturi, dar care la la noi in tara este inca in stadiu incipient, cu un consum de numai doi litri per capita anual. Totusi, categoria are cea mai mare dinamica, inregistrand o crestere de 60% in ultimul an. Pentru perioada 2009 - 2011, Dana Iordache vorbeste despre o ponderare a ratei de crestere in jurul procentului de 20%, citand compania de cercetari de piata Canadean.

Produsele Lipton Ice Tea sunt dezvoltate pe plan international sub umbrela Pepsi Lipton International Ltd., un joint venture intre PepsiCo si Unilever. Produsele Lipton Ice Tea sunt imbuteliate si distribuite in Romania si Republica Moldova de catre Quadrant Amroq Beverages SA, membra a Pepsi Americas, sub licenta Pepsi Lipton International Ltd. QAB SA este îmbuteliatorul ?i distribuitorul autorizat al produselor sub m?rcile înregistrate PepsiCo (Pepsi, 7-UP, Mirinda, Mountain Dew, Evervess), precum si al propriilor produse, sub marcile Prigat si Roua Muntilor. De asemenea, este distribuitorul autorizat in Romania pentru bautura sport Gatorade (o marca a Stokely Van Camp, tot sub umbrela PepsiCo).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content