FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Carrefour Romania: scaderea vanzarilor cu 4,6% in 2009

Carrefour Romania: scaderea vanzarilor cu 4,6% in 2009

Retailerul francez a anuntat  la 14 ianuarie 2010 bilantul pentru anul 2009, ce include si rezultatele financiare pe trimestrul al patrulea (octombrie - decembrie 2009).

Potrivit comunicatului de presa al companiei, vanzarile inregistrate in Romania au scazut in 2009 raportat la anul precedent cu 4,6%, ajungand la 1,13 miliarde euro (TVA inclus), ca urmare a evolutiei negative a paritatii leu - euro. Totusi, la rata de schimb constanta, vanzarile Carrefour Romania au crescut cu 9,4%.

Analizand comparativ doar ultimul trimestru al anului, vanzarile din Romania au scazut cu doua cifre (12%), de la 370 milioane euro (TVA inclus), in octombrie - decembrie 2008, la 326 milioane euro (TVA inclus) in prezent. Daca facem abstractie de la deprecierea monedei nationale, nivelul vanzarilor Carrefour au coborat numai cu 2,1%.

Vanzarile la nivel european in 2009, inclusiv cele inregistrate in Franta, au fost de 75,43 miliarde euro (TVA inclus), dintre care 20,35 miliarde euro ultimul trimestru.

"In ciuda unui mediu economic foarte dificil, Carrefour a inregistrat vanzari in crestere, atat la nivelul trimestrului al patrulea, cat si al intregului an, in termeni de rate de schimb constante, iar pietele emergente din Brazilia si China au constituit doua motoare de crestere notabile.

Pe de alta parte, intarirea pozitiei din punct de vedere al cotei de piata din Franta confirma faptul ca initiativele noastre strategice, cum este cea de capitalizare a atractivitatii brandului Carrefour si imbunatatirea imaginii noastre cu privire la politica de pret, au fost bine implementate. In 2010 vom continua pe aceeasi directie strategica si speram ca planul nostru sa ne ajute sa castigam cota de piata si sa devenim retailerul preferat al cumparatorilor", declara Lars Olofsson, CEO si membru al consiliului de conducere al Carrefour.

Tot in Europa, in 2009, Carrefour si-a extins spatiul de vanzare cu 106.000 mp, inaugurand sapte noi hypermarketuri, 39 supermarketuri, 103 magazine de tip hard discount si 31 magazine convenience.
Vanzarile totale ale grupului in 2009, Franta, Europa, America Latina si Asia, au ajuns la 96,17 miliarde euro (TVA inclus), dintre acestea, 25,99 miliarde euro (TVA inclus) reprezentand performantele financiare ale companiei la nivelul trimestrului al patrulea.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content