FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Carrefour Romania: 269 milioane euro in Q1 2010

Carrefour Romania: 269 milioane euro in Q1 2010

Carrefour Romania a realizat in primul trimestru din 2010 o cifra de afaceri de 269 milioane de euro (inclusiv TVA), reprezentand o crestere de 7,3% fata de perioada similara de anul trecut. Totusi, in termeni comparabili, vanzarile au scazut cu 2,3%, in timp ce noile magazine au avut o contributie de 5,9% la cifra de afaceri pe primul trimestru. De asemenea, la rate de schimb constante, cresterea a fost de 3,6%, impactul cursului valutar aducand si el un plus de 3,7% la cifra de afaceri a retailerului francez in Romania.

Per total, cifra de afaceri a Grupului Carrefour in primul trimestru din 2010 a fost de 23,9 miliarde euro, reprezentand o crestere in termeni comparabili – pentru prima oara in ultimul an si jumatate – de 1,6% si de 3,4% la rate de schimb constante.
De altfel, rezultatele pe primul trimestru arata o revenire a Carrefour pe piata sa de origine, Franta, unde a inregistrat o consolidare a cotei de piata, ca urmare a noului concept de supermarket, Carrefour Market. Cifra de afaceri din Franta a fost de 9,8 miliarde euro, in crestere cu 1,8% in termeni comparabili si cu 2,1% per total. Restul Europei ramane la un nivel relativ similar cu anul trecut, de 8,06 miliarde euro.

Piata cu cele mai spectaculoase cresteri pentru Carrefour este, in continuare, America Latina, cu 3,8 miliarde euro si o crestere de 30,8% (16,4% la rate de schimb constante). Asia a contribuit si ea cu 2,3 miliarde de euro, adica +6,9%, la cifra de afaceri a comerciantului francez.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content