FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Caroli Foods Group si Campofrio Food Group au semnat acordul final de fuziune

Caroli Foods Group si Campofrio Food Group au semnat acordul final de fuziune

Actionarii Caroli Foods Group si Campofrio Food Group au semnat acordurile finale pentru crearea unui nou grup, unificand operatiunile existente din Romania sub forma unui joint venture. Anterior semnarii acordului, tranzactia a fost aprobata de Consiliul Concurentei la sfarsitul lunii iunie. Procesul de integrare este estimat ca se va finaliza in 12 luni de la crearea joint venture-ului.

“Noul grup, care va opera sub numele Caroli Foods Group, va fi lider pe piata de produse din carne procesata din Romania din punct de vedere al vanzarilor si cotei de piata. Produsele vor fi comercializate sub brandurile Campofrio, Caroli, Maestro, Sissi, Gourmet si Primo”, se arata in comunicatul de presa remis de cele doua companii.

Noua entitate Caroli Foods Group va opera sub conducerea unui consiliu director format din 5 membri,  compus din reprezentanti ai companiilor partenere si prezidat de Talal El-Solh. Haluk Akdemir este Chief Executive Officer al noului grup. Din echipa de management mai fac parte:

  • Ovidiu Dusleag - Director Executiv Productie, Logistica si Asigurarea Calitatii
  • Tomita Savastre - Director Executiv Cercetare, Dezvoltare si Planificare
  • Andrew Taylor - Director Executiv Marketing, Business Development si Relatii Publice 
  • Dan Timotin - Director executiv Financiar, IT, Juridic si Achizitii
  • George Ungureanu - Director Executiv Vanzari

Ambele fabrici, din Pitesti si Tulcea, vor ramane operationale.
Procesul de fuziune dintre cele doua companii a demarat la inceputul acestui an, in luna martie, si vizeaza atat Romania si teritorii invecinate care includ Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Ucraina si Turcia. Actiunile noii companii vor fi detinute in proportie de 51% de catre Caroli Foods Group si de 49% de catre Campofrio Food Group, care a achizitionat un pachet de actiuni in numerar pentru a detine participatia de 49% in cadrul noului joint venture.

Despre companii
Caroli Foods este unul dintre liderii pietei de mezeluri din Romania, ocupand locul doi. Grupul produce cinci marci de mezeluri: Gourmet, Caroli, Maestro, Sissi (franciza) si Primo Familia. Pe parcursul celor 12 ani de activitate, Caroli Foods a investit peste 35 de milioane de Euro in procesarea si distribuirea mezelurilor (tehnologie, echipamente de igiena, resurse umane etc.).

Grupul are 1.300 de angajati, dintre care majoritatea au intre 18 si 35 de ani. Produsele Caroli Foods sunt aliniate standardelor Uniunii Europene. Cele doua fabrici de la Pitesti, cu o suprafata productiva de peste 18.000 de metri patrati, sunt certificate in vederea sigurantei alimentare. Grupul Caroli Foods este in principal format din companiile Caroli Prod 2000 SRL, Caroli Foods Group SRL, Caroli Brands SRL si Maestro Industries SRL.

Campofrio Food Group este liderul pietei de produse procesate din carne din Europa si un important jucator global in domeniu. Compania are peste 250 milioane de consumatori si vanzari de 1.846 milioane euro in 2009. Pentru a satisface exigentele tuturor clientilor sai, Campofrio Food Group detine sapte companii care opereaza interdependent in cadrul grupului, ocupand  prima pozitie din punct de vedere al cotei de piata in Spania (Campofrio), Franta (Aoste), Portugalia (Nobre) si Olanda (Stegeman). De asemenea, detine cea de-a doua pozitie in Belgia (Imperial), o prezenta relevanta in Italia (Aoste) si are o importanta penetrare pe diverse segmente cu o inalta calitate in Germania (CFG Deutschland).

In urma realizarii noului joint venture cu compania Caroli Foods Group, pozitia Campofrio Food Group se va intari si pe piata din Romania. Grupul are 9.000 de angajati care activeaza in urmatoarele companii: Aoste, Campofrio, Nobre, Imperial, Stegeman, CFG Deutschland si Campofrio Romania.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content