FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Caroli Foods anunta rezultate pozitive si investitii de peste 2 milioane de euro

Caroli Foods anunta rezultate pozitive si investitii de peste 2 milioane de euro

Caroli Foods, al doilea mare producator de mezeluri din Romania, a inregistrat rezultate pozitive in primul semestru al acestui an, in conditiile in care piata se afla in scadere usoara.

Venitul net al companiei Caroli Foods a atins in primele sase luni ale anului valoarea de 29 de milioane de euro, intr-o usoara crestere in raport cu venitul net inregistrat in perioada similara a anului anterior. De asemenea, profitul operational al companiei a crescut cu 4% fata de primul semestru al lui 2008, pana la valoarea de 1 milion de euro. In prima jumatate a acestui an piata mezelurilor a inregistrat o scadere de aproximativ 1%.

„Suntem multumiti, dar nu satisfacuti”, a spus Andrew Taylor, Vicepresedinte Comercial Caroli Foods, cu privire la rezultatele companiei din primul semestru al lui 2009. Factorii care au determinat cresterile inregistrate se refera in principal la investitiile din spatele brandurilor si la o mai buna acoperire a comertului, a mai spus Taylor.

Totodata, compania a atins o cota de piata de 12%, in crestere cu 1,5% fata de cota de piata detinuta in primele sase luni ale anului 2008. Pentru anul urmator, Caroli Foods doreste o crestere a cotei de piata pana la 15%.

Pentru anul 2009, valoarea preconizata a investitiilor se ridica la 2,1 milioane de euro (9 milioane RON), suma ce va fi directionata catre echipamente de productie, platforma logistica si distributie. De asemenea, Caroli Foods a demarat si un proces de rebranding menit sa reuneasca toate brandurile companiei sub un singur brand – Caroli Foods. Procesul de rebranding presupune dezvoltarea unei noi identitati vizuale pentru companie si redesenarea tuturor etichetelor de produs, precum si testarea acestora cu consumatorii. Intreg demersul, care se va incheia in noiembrie 2009, beneficiaza de un buget de 250.000 de euro.

Inca din 2007, Caroli Foods s-a afla pe un trend ascendent. Astfel, potrivit unui comunicat al companiei, veniturilor nete au crescut cu 26% in euro (39% in RON) in 2008 fata de 2007, de la 55 mil euro la 69 mil euro. Tot in 2008 profitul operational a crescut cu 19% in euro (32% in RON) fata de anul 2007, de la 4,8 mil euro la  5,7 mil euro, iar valoarea totala a investitiilor s-a ridicat la 4,2 mil euro (15,6 milioane RON).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content