FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Cargill inchide fabrica de la Podari si vinde marca Untdelemn de la Bunica

Cargill inchide fabrica de la Podari si vinde marca Untdelemn de la Bunica

Cargill a incheiat un acord cu producatorul Expur din Urziceni, filiala a grupului francez Sofiproteol, pentru vanzarea activelor sale de presare, rafinare si imbuteliere a uleiului vegetal, precum si a marcilor Untdelemn de la Bunica si Olpo si o parte din echipamentele de presare, rafinare si imbuteliere a uleiului.

 Cargill a luat decizia strategica de a-si inceta operatiunile de pe piata uleiurilor vegetale din Romania si de a se concentra pe cresterea si dezvoltarea operatiunilor agricole, inclusiv pe serviciile acordate fermierilor si pe activitatile de productie de nutreturi derulate pe aceasta piata. Prin urmare, dupa vanzarea activelor sale, Cargill isi va inchide unitatea de productie de la Podari, localitate aflata in sudul Romaniei, aceasta nefacand obiectul tranzactiei”, a anuntat compania.
    
Tranzactia urmeaza sa fie incheiata in cursul anului 2013, dupa primirea aprobarii din partea autoritatilor din domeniul concurentei. Dupa finalizarea acesteia, Cargill va lua masurile necesare pentru sistarea tuturor operatiunilor de productie la fabrica de la Podari.

In urma operatiunii, Expur isi va mari capacitatea de procesare a semintelor oleaginoase, continuand dezvoltarea unitatii de productie pe care o detine la Slobozia. Preluarea marcii Untdelemn de la Bunica va permite Expur sa isi intareasca pozitia pe piata uleiului alimentar din Romania.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content