FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Cadbury respinge si a doua oferta Kraft

Cadbury respinge si a doua oferta Kraft

Intr-un comunicat oficial, Cadbury anunta ca a luat act de noua oferta a Kraft Foods, subevaluata fata de oferta initiala, din septembrie, din caza deprecierii titlurilor producatorului american de dulciuri.

Noua valoare este cu 4% mai mica pentru fiecare actiune Cadbury. "De aceea, oferta este mai rea decat propunerea initiala respinsa de Board ca fiind mult subevaluata fata de valoarea si previzinile Cadbury".

Boardul companiei britanice a recomandat actionarilor sa respinda oferta. "Reiterarea unei oferte care este acum mai mici decat actualul pret al actiunilor Cadbury nu are menirea sa o faca mai atractiva. Ca urmare, Board-ul a respins oferta ca fiind derizorie si si-a intarit hotararea de a se asigura ca toata lumea intelege adevarata valoare a Cadbury. "Cadbury este un business de o valoare exceptionala. (...) Oferta Kraft nu reflecta nici pe departe adevarata valoare a companiei noastre si aduce cu sine perspective deloc atragatoare a unei absorbtii a Cadbury intr-un model de business de tip conglomerate", adauga oficialii britanici.

Luni, 9 noiembrie, la expirarea termenului impus de catre autoritatile britanice pentru a inainta o noua oferta, Kraft si-a mentinut propunerea din septembrie de 300 pence cash si 0,2589 actiuni Kraft pentru fiecare actiune Cadbury. Deprecierea actiunilor Kraft a facut ca valoarea totala initiala de 10,2 miliarde de lire sterline (16,7 miliarde dolari) sa ajunga la 9,8 miliarde lire sterline.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content