FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Cadbury respinge oferta Kraft Foods

Cadbury respinge oferta Kraft Foods

Compania Kraft Foods a anuntat, luni, 7 septembrie, lansarea unei oferte de 16,7 miliarde de dolari pentru preluarea Cadbury, oferta respinsa de producatorul britanic de dulciuri, conform comunicatelor oficiale ale celor doua companii.

Kraft este „decisa sa lucreze in favoarea tranzactiei si sa mentina un dialog constructiv”.
Compania americana a facut o oferta de 300 de pence cash si 0,2589 actiuni Kraft pentru fiecare actiune Cadbury, compania britanica fiind astfel, evaluata, la 16,7 miliarde dolari (10,2 miliarde lire sterline)
Tranzactia ar crea o companie cu venituri de circa 50 de miliarde de dolari si oportunitatea de a realiza economii inainte de plata taxelor de cel putin 625 de milioane de dolari anual.
Ca raspuns la anuntul Kraft, Cadbury a confirmat primirea unei oferte „nesolicitate”. Producatorul britanic de dulciuri a respins oferta pe care a considerat-o „fundamental” subevaluata.

Kraft Foods este al doilea mare producator mondial de alimente, cu venituri anuale de 42 miliarde de dolari. Printre marcile sale se numara Terry's, Milka, Côte d'Or si Toblerone pentru ciocolata; Oreo, Ritz si LU pentru biscuiti; Kenco, Maxwell House, Carte Noire si Jacobs pentru cafea, si Dairylea si Philadelphia pentru branzeturi.

Cu o vechime de aproape 200 de ani, Cadbury este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de dulciuri. Portofoliul sau include marcile Cadbury Dairy Milk, Flake, Creme Egg si Green & Black's pentru ciocolata; Trident, Dentyne, Hollywood si Bubbaloo pentru guma de mestecat; Halls, Cadbury Eclairs, Bassett’s si The Natural Confectionery Co. pentru bomboane.
In prima jumatate a acestui an, Cadbury a avut venituri de 2,7 miliarde lire sterline, cu 4% mai mult ca in prima jumatate din 2008, la rate de schimb constante.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content