FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Bun de Marca, program de aparare a drepturilor de proprietate intelectuala

Bun de Marca, program de aparare a drepturilor de proprietate intelectuala

Din 10 mai 2010 au intrat in vigoare noile modificari ale Legii nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice prin care marcile inregistrate vor avea nevoie de protectie suplimentara. Legea a suferit modificari pentru a fi armonizata cu Regulamentul de Inregistrare al Marcilor Comunitare al OHIM. (Office for Harmonisation of the Internal Market) EC 207/2009.

Astfel, conform acestor modificari, la depunerea cererilor de inregistrare de marca la OSIM. (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) nu se va mai proceda la analiza de fond in urma careia cererea poate fi respinsa, daca se constata asemanari cu marci inregistrate deja pe aceeasi clasa de produse sau servicii. Se va procesa orice cerere de noua marca, dupa examinarea formala urmând a fi publicata, dupa o anumita perioada, in Buletinul Oficial de Proprietate Intelectuala. Daca pe o perioada de doua luni de la publicare, nu se inregistreaza nicio opozitie din partea oricarui titular de marca ce ar putea constata ca noua marca se aseamana cu a sa si ii poate crea prejudicii de imagine si financiare prin acapararea unei cote de piata pe seama acestei asemanari, marca noua va fi inregistrata de drept si va putea fi comercializata.

Aceeasi amenintare poate aparea in cazul in care titularul unei marci comunitare decide sa-si distribuie produsele pe teritoriul României, marca sa putând fi asemanatoare sau chiar identica in privinta numelui cu o alta marca româneasca. Conform acestei proceduri, este necesar ca toti titularii de marci sa fie informati in permanenta despre marcile noi depuse spre inregistrare la OSIM, cât si despre dinamica marcilor comunitare in scopul dobândirii protectiei depline.

Pentru a veni in sprijinul societatilor din România si pentru a le apara interesele in functie de noile schimbari legislative, Cabinetul Individual de Proprietate Individuala Alecu Bogdan, lanseaza Programul Bun de Marca, destinat titularilor de marci inregistrate nationale, comunitare sau internationale cu extensie pe România. Bun de Marca apara drepturile de proprietate intelectuala dobândite pe teritoriul României si Comunitatii Europene.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content