FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Bilantul deschiderilor in comertul modern in luna august

Bilantul deschiderilor in comertul modern in luna august

In luna august, retailerii moderni s-au focusat pe expansiunea retelelor, fiind inaugurate in total 26 de unitati comerciale. Prima pozitie in topul celor mai activi retaileri este ocupata de Mega Image care a bifat 12 magazine noi. Pe locul al doilea se situeaza Profi cu 8 magazine inaugurate, iar pozitia a treia este ocupata de Lidl si Kaufland care au deschis cate doua unitati comerciale. De asemenea, Penny si Carrefour au bifat si ele cate o noua locatie.

 Dintre cele 12 unitati deschise de Mega Image, 11 sunt in segmentul de proximitate Shop&Go si unul este supermarket Mega Image. Retailerul a inaugurat si primul magazin virtual in parteneriat cu platforma Emag. Cu aceste deschideri, numarul total al unitatilor a ajuns la 338 de magazine. Totodata, la inceputul lunii august, Mega Image a anuntat ca a agreat preluarea a 20 de magazine operate de reteaua Angst, situate in Bucuresti. In acest moment, preluarea magazinelor Angst este in proces de aprobare de catre Consiliul Concurentei.

Reteaua Profi, detinuta de fondul de investitii Enterprise Investors, a inaugurat 8 magazine, 7 in format standard si unu in formatul de proximitate Profi City, deschizand prima sa unitate din Ocna Mures. Prin aceste inaugurari, Profi a ajuns 244 de magazine in 119 localitati.

Retailerul german Lidl, parte a grupului Schwarz a deschis primul magazin  din Eforie Nord si a inaugurat un magazin in Pipera, reteaua sa ajungand la 178 de magazine. Kaufland a inaugurat in luna august doua hypermarketuri, unul in Bucuresti si unul in Gherla, numarul unitatilor din retea fiind de 95. Hypermarketul din Gherla este un concept nou, care dupa analiza functionalitatii urmeaza sa fie implementat si in alte orase mici din tara, potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei citati de presa locala.

Carrefour a deschis primul sau supermarket din orasul Targu Jiu, ridicand numarul total al retelei Market la 80 de magazine. Retailerul francez urmeaza sa deschida in aceasta toamna si un hypermerket in acest oras. In plus, Carrefour a anuntat integrarea in franciza a patru magazine din reteaua Alma, in judetul Bistrita Nasaud. In urma acestui parteneriat, reteaua Express ajunge la 47 de magazine, in timp ce franciza Carrefour destinata zonei rurale ajunge la sapte unitati comerciale.

Retailerul Penny Market a deschis un magazin in Bucuresti, numarul unitatilor din retea ajungand la 151.

Accesati platforma www.universulderetail.ro pentru a urmari in timp real, gratuit, expansiunea retailerilor internationali in Romania. De asemenea, pentru analize mai detaliate puteti accesa aplicatia interactiva IKA Romania: www.ika.magazinulprogresiv.ro.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content