FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Berea fabricata in Romania, 5% din productia europeana

Berea fabricata in Romania, 5% din productia europeana

Productia de bere fabricata in Romania reprezinta 4,42% din berea produsa in Europa si 1% din cea produsa la nivel mondial , a declarat Constantin Bratu, directorul general al Asociatiei “Berarii Romaniei”, la evenimentul  Mediafax Talks about Brewing &Agriculture.

Piata berii din Romania a stagnat anul trecut la 17 milioane de hectolitri, insa , in primul semestru al acestui an, volumul vanzarilor a crescut cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In conditiile in care vremea calda din a doua jumatate a anului a favorizat cresterea vanzarilor din acest an, vanzarile de bere din Romania ar putea depasi cresterea din primele sase luni.

Rezultatele Ursus breweries, cu o crestere de 25% in perioada aprilie – septembrie sunt un indiciu ca 2012 va fi un an bun pentru producatorii de bere, pe o piata care nu a mai inregistrat cresteri din anul 2008.

Potrivit Asociatiei “Berarii Romaniei”, intre 98 si 99% din consumul de bere din Romania este asigurat de productia interna, iar 55% din produsele agricole utilizate de producatori la fabricarea berii sunt din Romania.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content