FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Berarii Romaniei: Piata berii a scazut cu 13%

Berarii Romaniei: Piata berii a scazut cu 13%

Rezultatele raportate de Asociatia Berarii Romaniei cu privire la vanzarile inregistrate in 2009 au indicat o scadere cu 13% a volumului de bere vanduta, pana la 17,6 milioane de hectolitri. Din totalul volumului, cei cinci membrii ai Asociatiei au raportat vanzari de 16 milioane hectolitri de bere prin intermediul celor 36 de branduri distribuite pe piata din Romania.

In comparatie cu 2008, cand un roman a consumat in medie 93 litri de bere, rezultatele anului trecut arata o scadere la nivelul anului 2006, revenindu-se la un consum per capita de 81 de litri.

Consumul de bere este acoperit in proportie semnificativa de productia din Romania. Preferinta romanilor pentru berea produsa local explica ponderea relativ scazuta a importurilor, care se situeaza sub 1% din totalul vanzarilor. In cifre, importurile de anul trecut au scazut de la 0,5 milioane hectolitri in 2008 la 0,17  milioane hectolitri, in timp ce exporturile au crescut de la 0,06 milioane hectolitri la 0,17 milioane hectolitri. Exporturile de bere s-au indreptat cu preponderenta catre Spania si Italia.

In ceea ce priveste vanzarile pe segmentele de ambalaje, anul 2009 nu a adus schimbari majore in preferintele consumatorilor romani. Din totalul vanzarilor, PET-ul a inregistrat o pondere de 46,7%, sticla 35,3%, cutia 14,8% iar draft-ul 3,2%.

„Obiectul nostru este sa continuam dezvoltarea acestui sector, fiind convinsi ca industria berii in Romania are o perspectiva pozitiva, pe termen lung”, a declarat Jan Derck van Karnebeek, Presedintele Asociatiei „Berarii Romaniei”.

Jan Derck van Karnebeek este noul presedinte al Asociatiei „Berarii Romaniei” si ocupa functia de General Manager in cadrul companiei Heineken Romania incepand cu primavara anului 2009. Acesta a preluat functia din cadrul Asociatiei de la Stephan Maria Weber, reprezentantul Ursus Breweries, care a fost presedintele in exercitiu incepand cu 1 iunie 2009.

Asociatia „Berarii Romaniei” a fost infiintata in 2004 si numara cinci dintre cei mai mari producatori de bere din Romania: Bergenbier, Heineken Romania, Romaqua Group, United Romanian Breweries si Ursus Breweries.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content