FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > „Berarii Romaniei”: Facem eforturi pentru a mentine performantele unei piete de succes

„Berarii Romaniei”: Facem eforturi pentru a mentine performantele unei piete de succes

Asociatia „Berarii Romaniei”, cea mai mare organizatie de profil din Romania, anunta pentru primul semestru al anului 2009 un volum al vanzarilor membrilor sai de 8,3 milioane hl bere.

Intreaga piata de bere a inregistrat o scadere de 10% a volumului total de vanzari, de la 9,9 milioane hl inregistrati in primul semestru al anului 2008 la un volum estimat de 9 milioane hl pentru aceeasi perioada a anului curent.

La nivelul Asociatiei „Berarii Romaniei” volumul din primul semestru insumeaza vanzarile celor cinci membrii producatori de bere: Heineken Romania, InBev Romania, Romaqua Group, United Romanian Breweries si URSUS Breweries. Volumul la nivel de Asociatie a inregistrat o usoara crestere de 5,06%, membrii acesteia raportand 8,3 milioane hl bere vanduti, comparativ cu perioada similara a anului 2008 cand au vandut 7,9 milioane hl. Cresterea volumului raportat de Asociatie reprezinta de fapt o consolidare a vanzarilor, rezultata din contributia Romaqua Group, companie care s-a alaturat Asociatiei la inceputul anului 2009 si din fuziunea companiei Heineken cu Bere Mures.

„Este evident ca situatia mediului economic general are o influenta si asupra industriei de bere, desi impactul este mai mic fata de alte industrii. Previziunile pentru cea de a doua jumatate a anului sunt greu de facut in acest moment. Va trebui sa vedem cum se incheie sezonul de vara, dar si acesta deja da semne ca este mai slab decat in anii anteriori”, declara Stepfan Maria Weber, Presedintele Asociatiei „Berarii Romaniei”.

Asociatia „Berarii Romaniei”a fost fondata in 2004 de producatorii de bere Heineken Romania, InBev Romania, United Romanian Breweries si URSUS Breweries, de la inceputul lui 2009  alaturandu-se si Romaqua Group. Membrii Asociatiei acopera peste 80% din industria berii din tara noastra.

Asociatia are ca misiune promovarea si dezvoltarea unei industrii puternice si responsabile in Romania, concentrandu-se, de asemenea, pe educarea consumatorilor cu privire la beneficiile consumului responsabil de bere. Din anul 2008 Asociatia „Berarii Romaniei” este membra a organizatiei „Berarii Europei”.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content