FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Berarii Romaniei: Cresterea accizei va afecta in mod direct consumatorul

Berarii Romaniei: Cresterea accizei va afecta in mod direct consumatorul

Asociatia „Berarii Romaniei”  critica intentia Ministerului de Finante privind cresterea cu 10% a accizei la bere, in conditiile in care, in prezent, taxele colectate pentru bugetul de stat reprezinta aproximativ 45% din pretul unei beri

“Cresterea accizei la bere, fie doar si cu 10%, este o masura care nu isi va atinge scopul. Impactul sau va fi unul negativ la nivelul veniturilor colectate la bugetul de stat, acestea scazand ca urmare a contractiei pietei cauzata chiar de aceasta crestere de acciza. Mai mult, privind lucrurile in ansamblu, afectele negative vor fi fara indoiala resimtite si de principalul nostru furnizor de materii prime, sectorul agricol”, a declarat, intr-un comunciat, directorul general al Asociatiei „Berarii Romaniei”, Constantin Bratu.
 
Sectorul berii are cel mai mare aport la bugetul de stat in privinta accizei colectate in categoria  bauturilor alcoolice, in conditiile in care aproape 60% din accizele platite sunt acoperite de bere.

„Orice taxare suplimentara inseamna o crestere a acestui nivel si, ca si in cazul altor produse accizabile, va face berea mai putin accesibila. Intr-un mediu economic inca afectat de criza economica, recenta masura anuntata de Ministerul de Finante nu face altceva decat sa lase mai putina bere pe mesele romanilor, in conditiile in care puterea de cumparare este in continua scadere”, se arata in comunicatul „Berarii Romaniei”.  

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content