FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Auchan isi majoreaza capitalul social cu 31,7 milioane de euro

Auchan isi majoreaza capitalul social cu 31,7 milioane de euro

Actionarii retailerului Auchan Romania, parte a grupului francez Auchan, au majorat, la sfarsitul lunii mai, capitalul social al companiei cu 138,2 milioane de lei (31,7 milioane de euro).

In urma majorarii, Auchan Romania are un capital social de 433,1 milioane de lei (101,6 milioane de euro) controalt de Auchan prin intermediul firmelor Auchanhyper din Franta, care detine 68% din actiuni si Monicole Exploitatiemaatschappij din Olanda, cu o participatie de 32%.

Majorarea capitalului social pare sa aiba legatura cu recenta achizitie a hypermarketurilor Real in conditiile in care retailerul francez va incepe in acest an reamenajarea magazinelor preluate. In luna mai, cand a avut loc majorarea, tranzactia era inca analizata de Consiliul Concurentei insa francezii se asteptau cel mai probabil la un aviz favorabil.

Consiliul Concurentei a aprobat, la sfarsitul lunii iulie, preluarea a 20 de hypermarketuri Real din Romania de catre Auchan, insa retailerul francez va trebui sa respecte o serie de angajamente in privinta hypermarketurilor din Targu Mures si Craiova. Astfel, Auchan si-a luat angajamentul de a nu creste preturile de vanzare in cele doua magazine cu mai mult de 5 % fata de media preturilor altor unitati din retea, pentru o perioada de 3 ani. De asemenea, retailerul francez si-a asumat obligatia de a nu deschide noi magazine pe cele doua piete relevante, pentru o perioada de 5 ani.

Auchan opereaza in Romania 11 hypermarketuri, iar cu cele 20 de magazine Real preluate va ajunge la 31 de hypermarketuri pe piata romaneasca.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content