FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Auchan a finalizat achizitia hypermarketurilor Real in Europa de Est

Auchan a finalizat achizitia hypermarketurilor Real in Europa de Est

Grupul Auchan a finalizat achizitia hypermarketurilor Real in Europa de Est, dupa ce a obtinut acordul autoritatilor de concurenta pentru preluarea celor 57 de hypermarketuri Real din Polonia, cu conditia vanzarii a opt dintre magazine.

Dupa preluare, Auchan ajunge sa detina 85 de hypermarketuri in Polonia, deschiderea celui de-al 86-lea magazin fiind prevazuta pentru luna martie a acestui an la Lublin. Totodata, numarul total al angajatilor Auchan din Polonia a ajuns la 22.000 de angajati, dupa preluarea celor 11.000 de salariati ai Real.

Auchan a demarat achizitia hypermarketurilor Real in Europa de Est in data de 30 noiembrie 2012, cand a fost semnat un acord intre grupul francez si distribuitorul german Metro Group privind achizitia activitatilor Real in Europa Centrala si de Est, mai precis 95 de hypermarketuri si 13 galerii comerciale in Polonia, Romania, Ucraina si Rusia.

Al patrulea magazin Real remodelat in 2014

Auchan a redeschis joi, 13 februarie, in cartierul Berceni, al patrulea magazin Real remodelat in 2014 si al treilea din Bucuresti. In total retailerul francez opereaza sase hypermarketuri Auchan in Capitala si un magazin Real situat in centrul comercial AFI Palace Cotroceni.

Transformarea magazinului a durat mai putin de 10 zile si a constat in modificari tehnice si comerciale, cum ar fi reorganizarea suprafetei de vanzare, extinderea unor universuri comerciale, decorarea, sistemele informatice, formarea echipelor si introducerea comertului Auchan, de tip discount generalizat. Hypermarketul Auchan Berceni are o suprafata de vanzare de 7.500 de mp si ofera o gama completa de peste 50.000 de produse, alimentare si nealimentare.

Grupul francez a inceput procesul de integrare in 2013, operatiunea fiind deja finalizata in Rusia (16 hypermarketuri) si Ucraina (2 hypermarketuri). In Romania, Auchan a inceput transformarea celor 20 de hypermarketuri in septembrie anul trecut.
In 2013 au fost remodelate sapte magazine Real, iar in primele luni ale acestui an au fost transformate alte patru magazine (Ploiesti, Timisoara Sud, Baia Mare si Bucuresti Berceni). Retailerul francez a anuntat ca in Polonia, transformarea se va face intr-o maniera progresiva in lunile ce vor urma. Integrarea rapida a acestor hipermarketuri se va desfasura in paralel cu procesul de negociere a chiriilor cu proprietarii.

Grupul Auchan este prezent in 13 tari la nivel mondial si gestioneaza in prezent o retea de 834 hypermarketuri, din care 267 in Europa Occidental?, 224 in Europa Central? si de Est si 343 in Asia. Grupul francez mai detine si 362 de centre comerciale, din care 86 în Europa de Est. Retailerul este organizat in cinci mari divizii: hypermarketuri, supermarketuri (786 magazine), divizia imobiliara (342 centre comerciale Immochan), banca (Oney Banca Accord) si e-commerce, carora li se adauga si alte activitati si directii de crestere. In 2012, Grupul a inregistrat o cifra de afaceri de 60,2 miliarde euro cu taxe si a avut 2,2 miliarde clienti.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content