FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Auchan anunta rezultatele pe 2011 si 4 proiecte noi pentru urmatorii doi ani

Auchan anunta rezultatele pe 2011 si 4 proiecte noi pentru urmatorii doi ani

Reteaua de hypermarketuri Auchan Romania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 6,7% in 2011 fata de anul anterior, pana la valoarea de aproximativ 1,8 miliarde de lei, si o pierdere de 6 milioane de lei, potrivit datelor comunicate astazi de reprezentantii companiei. Acestia vizeaza trecerea pe profit a retelei in 2012.

“Pentru prima data de la intrarea noastra pe piata romaneasca (in anul 2005 – n.r.), rezultatul curent al companiei a fost pozitiv, insa dupa includerea provizioanelor, rezultatul net a fost negativ, de -6 mil. lei. Ar trebui sa trecem pe profit in acest an”, a declarat Patrick Espasa, directorul general al Auchan Romania.
Francezii au mai anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, achizitia unui teren de circa 100 ha in Brasov, in locatia fostei platforme industriale Tractorul Brasov. In acest amplasament, Immochan – divizia imobiliara a retailerului – vrea sa dezvolte o zona comerciala, intr-o prima faza, pe un teren de circa 24 ha, prin investitii estimate la 55-60 mil. euro (excluzand pretul terenului). “Vrem sa deschidem Coresi Shopping Center din Brasov in decembrie 2013, insa termenul de finalizare a lucrarilor depinde si de obtinerea autorizatiilor necesare. In urmatorii zece ani speram sa dezvoltam un adevarat cartier Coresi in Brasov, care sa cuprinda si o zona rezidentiala, birouri si spatii industriale sau logistice”, a declarat Tatian Diaconu, Director Imobiliar la Immochan Romania.
Proiectul Coresi a fost initiat de dezvoltatorul imobiliar Centerra si vandut ulterior companiei Auchan.

Coresi Shopping Center va include un hypermarket Auchan cu o suprafata de vanzare de 13.000 mp, iar reprezentantii retailerului vizeaza atragerea unui numar de peste 3 mil. de clienti pe an in aceasta unitate.
In acest an, Auchan vrea sa deschida doua hypermarketuri de dimensiuni mai mici, sub bradul Auchan City, in Iasi si Bucuresti (cartierul Giulesti). Primul dintre acestea va fi inaugurat pe 31 mai in centrul comercial Palace Iasi.
 
In 2013, reteaua de hypermarketuri planifica doua inaugurari, la Brasov (Coresi) si in cartierul Ghencea din Capitala. Ambele unitati vor fi pe formatul standard Auchan.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content