FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Asociere strategica romano- daneza in domeniul agriculturii

Asociere strategica romano- daneza in domeniul agriculturii

Grupul Agricover, unicul furnizor de solutii complete pentru agricultura din Romania, si Danish Agricultural Advisory Service, unul dintre liderii pietei europene de consultanta pentru agricultura, s-au asociat infiintand o companie mixta romano-daneza, AgroAdvice, care va oferi asistenta fermierilor romani pentru a-si optimiza activitatea, a-si creste profitabilitatea si a fi competitivi pe piata Uniunii Europene si la nivel mondial.

AgroAdvice va furniza atat consultanta tehnica de specialitate, cat si financiara pentru fermele de pe teritoriul Romaniei, indiferent daca acestea se afla in proprietatea unor actionari romani sau apartin unor investitori straini.
Consultantii AgroAdvice vor oferi consultanta fermierilor pentru intregul ciclu agricol, cuprinzand inclusiv planificarea rotatiei culturilor pe un termen de 3-5 ani, realizarea tuturor activitatilor de intretinere a culturilor, cele mai eficiente utilaje care trebuie folosite, sistemele de irigatii, precum si in ceea ce priveste aspectele economice si financiare ale managementului unei ferme. AgroAdvice va avea inclusiv un centru de suport tehnic telefonic pentru evaluarea situatiilor de urgenta.

Parteneriatul dintre Grupul Agricover si Danish Agricultural Advisory Service s-a materializat inclusiv prin infiintarea unei organizatii non-profit, Fundatia Europeana pentru Dezvoltare Agricola si Rurala (FEDAR), in care cele doua companii sunt membrii fondatori. Principalele scopuri ale FEDAR sunt dezvoltarea mediului rural din Romania si, respectiv, sprijinirea  fermierilor in accesarea fondurilor europene si implementarea proiectelor astfel finantate. Activitatile fundatiei vor fi finantate atat de catre membrii fondatori, cat si prin sponsorizari oferite de catre diferite companii din domeniul agro-alimentar.

Grupul Agricover a fost infiintat in anul 2000, prin fuziunea dintre SC COMCEREAL SA Buzau si Ulvex SA Buzau. Avand aproximativ 800 de angajati, Grupul Agricover este structurat pe 6 divizii si companii: Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Samanta, Agricover Silozuri, Agricover Logistica si Agricover Credit.

Danish Agricultural Advisory Service (DAAS) este cea mai mare organizatie europeana de consultanta pentru agricultura si una dintre cele mai vechi entitati de profil, a carei  istorie  incepe  in 1875. DAAS este o organizatie non-profit care reuneste 36 de centre locale de consultanta pentru agricultura si un centru national, reteaua apartinand si, in acelasi timp, furnizand servicii de consultanta tehnica si financiara fermierilor din Danemarca. DAAS cuprinde cca 3.500 de specialisti si, incepand cu 1990, prin departamentul sau international, a desfasurat proiecte de consultanta pentru fermieri si companii din Africa, Asia, America Latina, Rusia, Tarile Baltice, diferite state din Balcani si Centrul Europei etc.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content