FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > APEMIN lanseaza primul ghid al apelor minerale din Romania

APEMIN lanseaza primul ghid al apelor minerale din Romania

Patronatul APEMIN,  care reprezinta 85% din piata locala a apelor minerale, a lansat astazi primul Ghid al apelor minerale naturale din Romania, scopul fiind o mai buna promovare a beneficiilor acestora pentru sanatatea consumatorilor.  In ghid sunt prezentate si cele 33 de branduri detinute de companiile membre APEMIN.

Publicatia a fost tiparita, intr-oprima faza, in 2.000 de exemplare si urmeaza sa fie accesibila publicului larg pe internet. Autorul ghidului este Adrian Feru, Director Cercetare-Dezvoltare la SNAM (Societatea Nationala a Apelor Minerale). “Eram constient de nevoia de informare permanenta in randul publicului larg, in special in ceea ce priveste semnificatiile notiunii de apa minerala naturala, beneficiile consumului de apa minerala naturala, precum si despre puritatea originara a acesteia, un subiect care a facut obiectul unor speculatii artificiale in ultima perioada. In acelasi timp, eram la curent cu ceea ce se intampla la nivel mondial, cu diversificarea continua a productiei si aparitia unor publicatii similare in tari cu traditie in consumul de apa minerala naturala. Mai departe, subiectele abordate au decurs unul din altul, acoperind o serie de aspecte, de la general la particular,  de la izvor si pana la sticla de apa minerala naturala care se afla zilnic pe mesele tuturor romanilor” a declarat Adrian Feru.
In cadrul conferintei de lansare a ghidului, nutritionistul Lygia Alexandrescu a precizat ca un om are nevoie de 30-40 ml de apa/kg corp pe zi pentru o hidratare optima a corpului.

Consumulul/capita, similar mediei europene

Patronatul APEMIN reuneste 17 dintre cele mai mari firme imbuteliatoare de apa minerala naturala, printre care Romaqua Group S.A. Borsec, Coca-Cola Hellenic Romania, Perla Harghitei si European Drinks.
Anul trecut au fost imbuteliate volume totale de 1,2 miliarde de litri de apa minerala naturala in Romania, consumul local fiind estimat la o medie de 55-60 de litri per capita, similar mediei europene. Cu toate acestea, Romania se situeaza in urma unor tari precum Germania, Franta, Italia, sau Belgia, in ceea ce priveste consumul mediu pe cap de locuitor. Romania poate imbutelia relativ usor volume duble fata de cele din prezent daca ar exista cerere pe piata, potrivit estimarilor APEMIN.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content