FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > ANPC a sanctionat in 2011 peste 7.000 de abateri referitoare la preturi in magazine

ANPC a sanctionat in 2011 peste 7.000 de abateri referitoare la preturi in magazine

In comert, ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor) a inregistrat anul trecut peste 7.000 de cazuri in care au fost sanctionate abateri referitoare la pret, potrivit Vice-Presedintelui institutiei, Balla Tullia Imola, prezenta la lansarea Codului de Bune Practici in Domeniul Scanarii GS1, editia 2012.

Printre abaterile gasite in magazine de reprezentantii ANPC in 2011 se numara lipsa pretului la raft, neafisarea pretului pe unitate de masura - in cazul produselor ambalate in magazin - diferente intre pretul la raft si pretul la casa, nerespectarea reducerii de pret exprimate in procente, neafisarea pretului vechi pe etichetele produselor la promotie, etc.
Sanctiunile prevazute de lege in aceste cazuri sunt cuprinse intre 500 si 50.000 de lei.

Pentru neregulile din domeniu gasite de ANPC in magazine, in 2011, institutia a aplicat amenzi in cuantum total de peste 7,5 milioane de lei. “In cadrul tututor actiunilor de control ale ANPC in magazine, inspectorii nostri verifica corectitudinea informarilor catre clienti legate de preturile produselor sau alte aspecte”, a declarat Balla Tullia Imola. In cadrul evenimentului GS1, aceasta a mai subliniat faptul ca ANPC nu efectueaza doar verificari ale agentilor economici, ci le ofera acestora si consiliere pentru respectarea reglementarilor in vigoare.

Citeste si:
GS1 a lansat Codul de Bune Practici in Domeniul Scanarii 2012 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content