FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > AMRCR reactioneaza la cresterea TVA

AMRCR reactioneaza la cresterea TVA

Redam in continuare, integral, pozitia Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) privind decizia Guvernului de a majora TVA.

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) isi exprima profunda ingrijorare cu privire la decizia Guvernului Boc de a creste nivelul Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) cu 5 puncte procentuale, pana la 24%, considerand ca efectele acestei masuri ar lovi dramatic economia, atat la nivelul consumatorilor, cat si al agentilor economici care isi desfasoara activitatea in Romania. „Urgenta” cu care se ia aceasta masura nu poate prevala in fata consecintelor nefaste, directe si indirecte, si nici nu poate scuza indolenta decidentilor politici cand vine vorba despre masurile ferme cerute de mediul de afaceri, in vederea asanarii mediului economic si rezolvarii problemelor dezechilibrelor structurale care afecteaza bugetul Romaniei in ultimii ani. E de prisos sa vorbim despre efectele maririi TVA pentru ca toti specialistii in domeniu si-au spus deja cuvantul.

Dorim insa sa atragem atentia asupra faptului ca pentru salvarea bugetului de stat singura solutie viabila este diminuarea evaziunii fiscale, care sufoca tot mai mult comertul din Romania si operatorii comerciali.
Tentatia crescanda a agentilor economici intermediari de a comite evaziune fiscala, in conditiile in care acest fenomen reprezinta deja un flagel teribil al economiei romanesti, cu care autoritatile pierd lupta, in mod constant.
Nenumarati producatori au fost nevoiti sa puna lacat afacerilor pentru ca nu au mai putut tine pasul cu importurile netaxate, fie ca a fost vorba despre zahar, carne, legume, fructe etc. Astfel, fara eficientizarea activitatilor de combatere a evaziunii fiscale, toate incercarile de a carpi bugetul de stat vor fi in van, ba mai mult, se vor intoarce impotriva contribuabililor buni platnici, in timp ce retelele organizate ale evazionistilor de anvergura vor continua sa functioneze fara emotii.

Atragem atentia asupra faptului ca insasi aceasta crestere a TVA-ului este o masura care induce cresterea evaziunii fiscale, mai ales pe piata agro-alimentara, iar autoritatile de control fiscal si vamal, depasite tot timpul de situatie, au uriasa responsabilitate de a stopa criminalitatea in acest domeniu si de a contribui, poate decisiv, la restabilirea echilibrului bugetar prin repunerea in fapt a legilor statului roman. Legi avem, dar daca aparatul Ministerului de finante nu este suficient si eficient in aplicarea masurilor ani-evazioniste, luminita de la capatul tunelului se va lasa mult si bine asteptata.

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) este o asociatie profesionala din care fac parte cei mai mari jucatori care opereaza pe piata de retail din Romania. Aceasta a fost constituita in anul 2003 si are in acest moment urmatorii membri Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, real,-, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa,  Mega Image, Profi, Penny Market, Praktiker , Bricostore, Baumax, Dedeman, Hornbach, OBI si Mobexpert.
AMRCR este singura reprezentanta a Romaniei la Eurocommerce.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content