FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Amenda aplicata de Concurenta retelei Profi, redusa la jumatate

Amenda aplicata de Concurenta retelei Profi, redusa la jumatate

Curtea de Apel Bucuresti a redus la jumatate amenda aplicata magazinelor Profi pentru incalcarea legii concurentei. Profi considera ca nu a incalcat nicio lege anticoncurentiala si va face recurs pentru a-si dovedi integral nevinovatia.

“Cu siguranta, Profi va formula recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie intrucat suntem ferm convinsi ca nu ne facem vinovati de nicio incalcare a Legii Concurentei. Plecand de la aceasta politica si dorind sa Imbunatatim calitatea si pretul produselor din raionul fructe si legume, in 2009, PROFI a stabilit cu Interfruct o relatie care consideram ca a fost clar in avantajul clientilor nostri, fara sa aduca prejudicii tertilor”, a declarat Pawel Musial, directorul general Profi Rom Food.

„Masura reducerii amenzii este una fireasca, menita sa echilibreze oarecum situatia, daca se ia in calcul ca prin decizia contestata s-a aplicat o amenda de aproximativ 3 milioane de euro pentru o fapta pretins savarsita intr-un singur raion de fructe si legume dintr-un singur magazin al Profi si in doar 9 magazine Albinuta, incalcandu-se astfel in mod flagrant principiul proportionalitatii sanctiunii”, a afirmat Cristian Gavrila de la firma de avocatura RTPR Allen Overy, care reprezinta interesele Profi in acest caz.

Consiliul Concurentei a sanctionat, in aprilie 2011, cu o amenda totala de aproximativ 4 milioane de euro companiile Interfruct, Albinuta Shops si Profi Rom Food pentru fixarea preturilor de vânzare cu amanuntul a legumelor si fructelor.

In urma investigatiei declansata In octombrie 2009, autoritatea de concurenta a constatat ca cele trei companii au Incheiat o Intelegere prin care furnizorul Interfruct stabilea preturile de vânzare la raft a legumelor si fructelor comercializate prin magazinele din reteaua Profi din Bucuresti.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content