FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > amb Wine investeste 600.000 de euro in productie pana la finele lui 2014

amb Wine investeste 600.000 de euro in productie pana la finele lui 2014

Producatorul de vinuri amb Wine are in plan investitii de 600.000 de euro pana la sfarsitul anului 2014 in cresterea capacitatii de productie si in consolidarea pozitiei pe piata de profil. In urma dezvoltarii unitatii de vinificatie, capacitatea de productie va atinge 300.000 de litri, echivalentul a aproximativ 390.000 de sticle.

 „Incepand de luna viitoare vom extinde crama. Vor fi noi investitii in valoare de 600-700.000 de euro in aceasta toamna si in urma acestor investitii vom ajunge la capacitatea maxima de exploatare a cramei de 300.000 de litri”, a declarat Victor Ciuperca, Area Manager amb Holding.

Producatorul amb Wine preconizeaza o productie mai slaba cantitativ decat anul trecut, principala cauza fiind conditiile meteo din acest sezon. “La Lechinta a fost grindina si am pierdut aproximativ 20% din productie. La Batos nu au fost probleme anul acesta. Calitativ nu ne putem pronunta inca pentru ca abia se intra in perioada de parga”, a explicat Ioana Micu, Executive Manager amb Wine Company.

„Presa speculeaza o crestere de 20% a pretului vinului, indiferent ca va fi retail sau HoReCa. Din punctul meu de vedere nu este o crestere sustinuta, este doar o speculatie de criza. Consider ar fi o greseala, pentru ca in anul urmator nu pot avea un discount de 20%. Aceasta ar fi o politica benefica pe temen scurt, insa pe termen mediu si lung, ar putea sa ne aduca probleme”, a explicat Ioana Micu.

Proiecte de viitor ale amb Wine

Compania va investi in consolidarea brandului Crepuscul prin cresterea productiei si a etichetelor si intentioneaza sa intre pe piata vinului spumant.

„In retail, vom consolida brandul Crepuscul, vom creste productia si vom mari numarul de etichete. Anul 2013 aduce si un nou cupaj, Pinot Gris cu Feteasca Alba, iar anul viitor va aparea si un rose si inca un rosu. In HoReCa, ne-am hotarat sa intram si pe piata vinurilor spumante. Preconizam ca in anul 2016 vom iesi pe piata cu un vin premium spumant. Vom testa productia pentru doua categorii de vin spumant, este vorba despre categoria vinurilor frizzante si cea a vinului spumant clasic ”, a declarat Victor Ciuperca.

amb Wine produce si comercializeaza in Romania brandurile de vinuri Liliac,Young Liliac si Crepuscul, toate aceste vinuri provenind de la Crama Liliac din Transilvania. Gama Crepuscul cuprinde sortimentele Sauvignon Blanc cu Feteasca Regala, Merlot cu Feteasca Neagra si Gewurtztraminer. Brandul Crepuscul a fost creat special pentru piata de retail.

“Momentan distribuim Crepuscul in Mega Image si Metro. O sa intram cu acest brand si in Auchan si Selgros. Cantitatile din 2013  sunt mai mari si profitam de acesta ocazie”, a precizat Ioana Micu.

Brandul Liliac se adreseaza segmentului premium si se distribuie cu precadere in HoReCa.Vinurile Liliac sunt create din struguri de soiuri locale si internationale cultivate in regiunea Batos si Vermes Lechinta. amb Wine detine in prezent 52,8 hectare de vie, iar capacitatea de productie a cramei este de 250.000 de litri pe an.

  Crama Liliac reprezinta rezultatul unei investitii initiale de 3  milioane euro realizate in anul 2011 in achizitionarea si cultivarea a 38 ha de vie in Transilvania, in regiunea Batos si Vermes Lechinta si in dezvoltarea  unitatii de vinificare, precum si a unor investitii ulterioare de 2,5 millione de euro, realizate in perioada 2012-2013, in dezvoltarea suprafetelor de vie cultivate si a facilitatilor de productie. Producatorul este parte a consortiului austriac amb Holding cu afaceri in domenii precum constructii si imobiliare. Pe langa proiectul vinurilor Liliac, amb Holding se concentreaza si pe alte arii de investitii cum ar fi agricultura si silvicultura.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content