FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Alka investeste 2,5 milioane euro in extinderea gamei Nutline

Alka investeste 2,5 milioane euro in extinderea gamei Nutline

Alka Grup, producatorul gamei de seminte si fructe uscate Nutline, a anuntat extinderea gamei de fructe uscate printr-o investitie totala de aproximativ 2,5 milioane euro, care include dezvoltarea spatiului de productie la fabrica din Filipestii din Padure, achizitionarea de noi echipamente, precum si dezvoltarea noilor ambalaje.

Reprezentantii companiei extimeaza ca proiectul va fi finalizat pana la sfarsitul lui 2009.
“Pornind de la asteptarile consumatorilor nostri estimam cresterea segmentului de fructe uscate, intr-o linie similara cu cea a semintelor Nutline, care ocupa pozitia de lider. Pentru brandul Nutline, segmentul fructelor uscate  reprezinta o directie de crestere relevanta: la acest moment fructele uscate, ca snack, sunt cautate de publicul orientat catre produse naturale si sanatoase, public atent la alimentatia echilibrata” declara Amir Krenzia, Director General  Alka Grup.

Extinderea gamei s-a realizat prin introducerea unor noi produse cum ar fi alune, arahide, caju , precum si noi retete de MIXuri. Astfel, compania are in portofoliu doua mixuri de fructe uscate, prajite si sarate (Cocktail Mix si noul Party Mix), precum si un alt mix de fructe deshidratate si migdale crude (Fitness Mix). Acesta din urma este un produs creat special pentru cei care isi doresc un cocktail de vitamine si antioxidanti, in forma naturala. Gama Nutline include in prezent 14 produse, disponibile in 21 de sortimente.

Mai mult, potrivit ultimului studiu de piata AC Nielsen, semintele Nutline conduc detasat in segmentul seminte si aceeasi pozitie de lider este detinuta de brandul Nutline pe total categorie – seminte si fructe uscate – cu o cota de piata 38%. Piata de fructe uscate inregistreaza cresteri de la an la an, in perioada octombrie - noiembrie 2008 crescand cu aproximativ 23,7% in volum, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Nielsen Romania. Diversificarea sortimentala pe aceasta piata este inca destul de redusa, semintele si arahidele detinand o cota de 85% din total.

Gama de alune, arahide si Mixuri de fructe uscate Nutline include si o noua abordare a ambalarii, care sa se adapteze cu situatiile de consum. Pentru confort a fost introdus sistemul de deschidere usoara precum si un sistem de resigilare Zipper.
Alka Grup are la acest moment in portofoliu 9 marci – Nutline, Alka, Alka – Prajitura Casei, Alka Fancy Bakery, Zeo, Dr. Krantz, Alfers, Gold Mocca si Stretto - produce, ambaleaza si distribuie napolitane, prajituri, biscuiti glazurati si neglazurati in diverse sortimente, cafea si o intreaga gama de seminte si fructe uscate.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content