FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Alimentele, optiunea a 67% dintre romanii care fac cumparaturi in strainatate

Alimentele, optiunea a 67% dintre romanii care fac cumparaturi in strainatate

Sapte din zece romani care fac cumparaturi in afara tarii cel putin o data la trei luni opteaza pentru produsele alimentare, arata datele unui studiu realizat de Exact Cercetare si Consultanta in iulie 2014.

 
Pe locul al doilea in ceea ce priveste cumparaturile realizate in afara tarii, 62% dintre romani achizitioneaza bauturi sau sucuri. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de produsele destinate ingrijirii locuintei si de parfumuri si produse cosmetice, cumparate de 48% dintre romani, respectiv 39%. Produsele vestimentare si incaltamintea sunt achizitionate de 33% dintre romanii care opteaza cel putin o data la 3 luni pentru cumparaturi efectuate in afara tarii, in timp ce  electronicele/electrocasnicele de 22% dintre acestia, iar tigarile si tutunul de 14%.

Conform studiului CAWI-BUS realizat de Exact Cercetare si Consultanta, 17% dintre romanii din mediul urban au cumparat cel putin o data la 3 luni produse din hipermarketuri/ supermarketuri situate in afara tarii.  Procentul celor care fac anual astfel de cumparaturi ajunge insa la o treime  - 33%.

Alimentele, cadourile din afara tarii pe care romanii le primesc cel mai des

Referindu-ne la produsele achizitionate din afara tarii si primite de romani in ultimele 3 luni, produsele alimentare se situeaza pe primul loc (69%). Romanii mai primesc imbracaminte si incaltaminte (53%), parfumuri si produse cosmetice (47%), produse pentru intretinerea locuintei (32%), bauturi sau sucuri (30) si jucarii (26%).

In ceea ce priveste cumparaturile online realizate, 1 din 2 romani din mediul urban au cumparat produse online cu o frecventa cel putin trimestriala. Dintre acestia, peste jumatate au achizitionat produse electronice sau electrocasnice (55%). Acestea sunt urmate de produsele de imbracaminte si incaltaminte (45%), parfumuri si produse cosmetice (39%), carti sau CD-uri (27%), jucarii sau jocuri (17%), produse pentru ingrijirea locuintei (8%) si produse alimentare (7%).
In ultimele 3 luni de zile, romanii au cumparat produse din tari precum: Bulgaria (18%), Ungaria (17%), Italia (13%), Moldova (8%) si Spania (7%).

„Romanii sunt atrasi in primul rand de preturile mai avantajoase practicate de magazinele din tarile vecine. Diversitatea gamelor de produse si posibilitatea achizitionarii unor branduri diferite fata de cele disponibile la raft in Romania contribuie de asemenea la orientarea acestora catre orasele din apropierea granitelor”, declara Ioana Bogus, Client Service Manager, Exact Cercetare & Consultanta.

In ultimul an, 16% dintre respondenti au primit cel putin o data la 3 luni produse cumparate de rude/prieteni din hipermarketuri/supermarketuri din afara tarii. Procentul celor care primesc astfel de produse anual atinge insa aproape jumatate din populatie – 48%.

Studiul vizeaza valul de iulie al CAWIBUS-ului realizat cu o frecventa lunara de Exact Cercetare si Consultanta. Universul cercetarii a fost reprezentat de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, rezidente in mediul urban. Volumul esantionului a fost de 1261 respondenti, care au raspuns la chestionarul Exact Cercetare si Consultanta, administrat via internet.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content