FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Ahold cumpara afacerile SPAR in Cehia

Ahold cumpara afacerile SPAR in Cehia

Retailerul olandez Ahold va cumpara afacerile SPAR in Cehia, valoarea tranzactiei fiind de 262 milioane de dolari, anunta Planet Retail. Achizitia va fi finantata din resursele de numerar existente si este conditionata de aprobarea autoritatilor de concurenta.

 Reteaua SPAR din Cehia numara 50 de unitati, dintre care 36 hypermarketuri si 14 supermarketuri. In 2013, vanzarile nete ale retailerului au atins 614 milioane dolari. Reprezentantii companiei au declarat ca acesta achizitie a fost in linie cu strategia sa de extindere geografica, atat pe pietele existente, cat si pe in pietele invecinate, fiind focusati in principal pe pietele de succes.

"Strategia companiei noastre urmareste stabilirea unei pozitii satisfacatoare in tarile in care ne desfasuram activitatea. Concluzia noastra a fost ca acest lucru nu ar fi putut fi realizat in Cehia si astfel ne vom concentra pe alte piete, precum Italia, Ungaria, Slovenia si Croatia”, a declarat Rudolf Staudinger, directorul operatiunilor internationale SPAR (Austria).

Retailerul olandez Ahold opereaza in prezent 284 de supermarketuri Albert si hypermarketuri in Cehia. Dupa achizitionarea SPAR, compania va ajunge la un numar de peste 330 de magazine si va deveni al doilea mare jucator de pe piata ceha dupa grupul Schwarz care detine magazinele Lidl si Kaufland.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content