FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Agrokor cumpara Mercator pentru mai putin decat se estima

Agrokor cumpara Mercator pentru mai putin decat se estima

Retailerul croat Agrokor a semnat un acord de cumparare cu un consortiu format din 12 actionari pentru vanzarea a 53,1% din capitalul social al Poslovni Sistem Mercator (Mercator).

Oferta Agrokor in numerar este de 120 de euro pe actiune, valoarea totala a pachetului fiind de 240 de milioane de euro. In aceste conditii intreaga valoarea a companiei (100% din actiuni) este de 452 milioane de euro, a anuntat compania croata intr-un comunicat de presa.

In urma achizitiei Mercator, Agrokor va deveni unul dintre cei mai mari retaileri din Balcani, cu venituri estimate la aproximativ 7 miliarde de euro. Finalizarea tranzactiei, asteptata pana la finele anului 2013, este conditionata de aprobarile institutiilor de reglementare si de refinantarea cu succes a datoriilor Mercator. In urma incheierii tranzactiei, Agrokor va fi obligata sa anunte o oferta obligatorie de preluare a restului actiunilor Mercator.

Agrokor a achizitionat retailerul alimentar sloven la aproape jumatate din pretul propus la sfarsitul anului trecut. In septembrie 2012, actionarii Mercator au primit o oferta de 221 de euro pentru o actiune. Cu toate acestea, valoarea actiunilor s-a prabusit in timp, deoarece fosta conducere Mercator a refuzat sa permita efectuarea operatiunilor de due dilligence in vederea in vederea vanzarii companiei.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content