FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Agricover - partener al unui lider european in consultanta agricola

Agricover - partener al unui lider european in consultanta agricola

Grupul Agricover, unicul furnizor de solutii complete pentru agricultura din Romania, si Danish Agricultural Advisory Service, unul dintre liderii pietei europene de consultanta pentru agricultura, s-au asociat infiintand o companie mixta romano-daneza, se precizeaza intr-un comunicat al companiei romane.

AgroAdvice, compania rezultata din parteneriatul celor doua entitati, va oferi asistenta fermierilor romani pentru a-si optimiza activitatea, a-si creste profitabilitatea si a fi competitivi pe piata Uniunii Europene si la nivel mondial.

Astfel, AgroAdvice va furniza atat consultanta tehnica de specialitate, cat si financiara pentru fermele de pe teritoriul Romaniei, indiferent daca acestea se afla in proprietatea unor actionari romani sau apartin unor investitori straini.

Consultantii AgroAdvice vor oferi consultanta fermierilor pentru intregul ciclu agricol, cuprinzand inclusiv planificarea rotatiei culturilor pe un termen de trei-cinci ani, realizarea tuturor activitatilor de intretinere a culturilor, cele mai eficiente utilaje care trebuie folosite, sistemele de irigatii, precum si in ceea ce priveste aspectele economice si financiare ale managementului unei ferme. AgroAdvice va avea, de asemenea, si un centru de suport tehnic telefonic pentru evaluarea situatiilor de urgenta.

Compania Agro Advice este detinuta in proportii egale de catre cei doi fondatori - Grupul Agricover si, respectiv,  DAAS. Pentru perioada ramasa pana la finele anului in curs, planul de business al AgroAdvice prevede investitii in valoare de cca 500.000 euro si startul unui amplu program de transfer al know-how-ului din Danemarca: membrii ai staff-ului DAAS si o serie de consultanti danezi vor fi implicati direct in dezvoltarea companiei din Romania, in proiectele privind fermele locale, vor sustine programe de training pentru specialistii romani angajati AgroAdvice etc. Obiectivele de business ale companiei prevad trecerea pe profit in anul 2010, se mai precizeaza in comunicat.

In cadrul parteneriatul dintre Grupul Agricover si Danish Agricultural Advisory Service a fost infiintata si organizatia non-profit  Fundatia Europeana pentru Dezvoltare Agricola si Rurala (FEDAR). Principalele scopuri ale FEDAR sunt dezvoltarea mediului rural din Romania si, respectiv, sprijinirea  fermierilor in accesarea fondurilor europene si implementarea proiectelor astfel finantate.

Activitatile fundatiei vor fi finantate atat de catre membrii fondatori, cat si prin sponsorizari oferite de catre diferite companii din domeniul agro-alimentar.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content