FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Agricola si-a dublat exporturile la semipreparatele din carne

Agricola si-a dublat exporturile la semipreparatele din carne

In primele 8 luni ale acestui an, exporturile de semipreparate din carne de la Agricola au crescut semnificativ, ajungand la 236 de tone, comparativ cu 98 de tone anul trecut, in aceeasi perioada.

 „Cresterea exporturilor la semipreparate si produse tip ready-meal in 2014 a fost parte a strategiei noastre de dezvoltare, in contextul in care incepand cu 2010 piata interna a semipreparatelor s-a contractat, stabilizandu-se ulterior. Din cele 1.251 de tone de produse semipreparate pe care le-am comercializat pana la 31 august (cu 17% mai mult decat anul trecut), 236 de tone am exportat catre partenerii nostri externi. Anul acesta am adaugat in portofoliul clientilor deja existenti, din Anglia si Olanda, clienti de pe pietele din Franta si Danemarca, astfel incat am reusit sa crestem cantitatile exportate cu 140%”, a declarat Lucica Benedic, directorul companiei Europrod SA, parte a Grupului Agricola.

Pentru Europrod, cifra de afaceri corespunzatoare primelor 8 luni se ridica la 18,4 mil lei (cu 14% mai mult fata de primele 8 luni din 2013), din care exporturile reprezinta 20%.

„Luna septembrie o vom incheia cu vanzari de 165 de tone de semipreparate si produse ready-meal, din care 35 de tone catre partenerii externi. Cat priveste piata interna, ne confruntam in continuare cu efectele diminuarii puterii de cumparare resimtite mai acut din 2010 incoace, care induc consumatorilor din Romania o perceptie usor diferita a raportului calitate – pret”, a adaugat Lucica Benedic.

Potrivit informatiilor frunizate de companie, Europrod si-a propus sa realizeze pana la sfarsitul anului 2014 o crestere de 10% a volumelor vandute, respectiv de 12% a cifrei de afaceri comparativ cu anul trecut.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pasare. Din grupul Agricola fac parte Agricola International (producator de carne de pasare), Salbac (producatori de mezeluri), Europrod (producator specializat in producerea de semipreparate si produse “ready to eat”), Avicola Lumina Constanta (producator de oua).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content