FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Agricola isi continua cresterea la semestru: +8% la carnea de pui si +20% la salamuri crud-uscate

Agricola isi continua cresterea la semestru: +8% la carnea de pui si +20% la salamuri crud-uscate

In primele sase luni ale anului, vanzarile de carne de pui Agricola au crescut cu 8%, iar cele de salamuri crud-uscate cu 20%, comparativ cu perioada similara din 2013 – potrivit unui anunt al grupului.

„Cresterea vanzarilor de carne de pasare cu 1400 de tone fata de perioada similara a anului trecut (un plus de 8% in volum) reflecta obiectivele companiei pentru acest an. Pretul mediu al carnii de pasare Agricola in aceste 6 luni este usor mai scazut decat anul trecut, urmand trendul national raportat de Romania la Uniunea Europeana, in contextul in care nivelul pretului mediu in tarile UE este stationar”, a declarat Grigore Horoi, presedinte Agricola Bacau.

La randul lor, vanzarile cumulate de preparatele din carne, realizate de compania Salbac din cadrul Grupului Agricola Bacau, au crescut la semestru cu 11% in valoare fata de aceeasi perioada din 2013, in conditiile unor volume constante. “Defalcat pe grupe de produs, in vreme ce vanzarile de preparate si mezelurile fiert-afumate se inscriu in trendul pietei, adica scad in valoare cu 10%, vanzarile de salamuri crud-uscate continua ascensiunea semnificativa din ultimii ani si inregistreaza o crestere valorica de 20% (+ 16% crestere in volume)”, se mai arata in raportul semestrial publicat de Agricola.

 Investitie noua de 1,6 mil. euro in productie

 „Am demarat o investitie care ne va permite cresterea cu 25% a capacitatii de productie a salamurilor crud-uscate, cifrata la 1,6 milioane euro, proiect pe care dorim sa il finalizam luna viitoare”,  a precizat Grigore Horoi.   
In categoria semipreparate si produse de tip ready-meal, fabrica Europrod detinuta de Agricola a inregistrat pe Sem.I o crestere a vanzarilor de 15%, pe fondul majorarii volumelor comercializate pe pietele externe, in special in Danemarca si Franta.

Avicola Lumina Constanta a comercializat in primele sase luni ale anului aproape 27 mil. de oua pentru consum, cu 19% mai multe decat anul trecut, reusind si o crestere a pretului mediu de 5% fata de perioada de referinta, in contextul in care anul trecut pretul oualor pe piata interna s-a situat sub pretul de productie – potrivit datelor transmise de Agricola.
La nivelul intregului grup de firme Agricola Bacau a fost raportata o cifra de afaceri de 296,7 mil lei, cu 4% in crestere fata de cifra de afaceri inregistrata  in perioada similara a anului trecut.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content