FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Agricola a investit 1,7 mil. euro in cresterea capacitatii de productie a salamurilor crud-uscate

Agricola a investit 1,7 mil. euro in cresterea capacitatii de productie a salamurilor crud-uscate

Producatorul de salamuri crud-uscate Salbac, parte a grupului de firme Agricola, a finalizat o investitie de 1,7 milioane euro destinata cresterii cu 25% a capacitatii de productie a salamurilor crud-uscate.

„Actionam in trendul impus de piata si de obiceiurile de consum si ne focusam activitatea pe producerea si vanzarea salamurilor crud-uscate Agricola, unde ocupam pozitia de lider national din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu o cota  de piata de 17%. Ne dorim sa consolidam aceasta pozitie de lider, acesta fiind si argumentul principal care motiveaza investitia facuta”,  a declarat Grigore Horoi, presedintele Grupului Agricola.

Vanzarile de salamuri crud-uscate Agricola au inregistrat o crestere constanta in ultimii cinci ani. Comparativ cu 2009,  pana in 2013 volumele de salamuri crud-uscate Agricola crescusera cu 88%, iar cifra de afaceri la aceasta grupa de produse era cu  142% mai mare in aceeasi perioada.

„Daca in anul 2008 - anul modernizarii fabricii de crud-uscate Salbac - au fost livrate in piata 257 de tone de Salam de Sibiu Agricola, in 2013 s-au livrat 731 de tone, iar pentru acest an estimam ca vor ajunge la consumatorii nostri 850 de tone din acest pretios sortiment. Vorbim asadar de o crestere a volumelor la acest produs pretios de peste 200% in ultimii cinci ani. Cresterea vanzarilor de Salam de Sibiu Agricola este, practic, motorul dezvoltarii acestui business. In totalul vanzarilor de salamuri crud-uscate, Salamul de Sibiu are o pondere de 45%, iar in unele luni depaseste 50%”, a precizat Angelica Smil Boboutanu, Directorul General Salbac.

Noua linie tehnologica de fabricare a salamurilor crud-uscate a fost amplasata in fabrica de preparate din carne a companiei, are in componenta noi tunele de maturare a salamurilor, depozite de produs finit si dispune si de o sectie de feliere-vacuumare realizata in conformitate cu cele mai noi si mai riguroase standarde de calitate europene.

„Aici vom produce salamuri crud-uscate nemucegaite, in special Salamul Sinaia. Prima tona din acest sortiment apreciat de consumatorii nostri a fost livrata deja din data de 11 august. Pe de alta parte, fabrica unde obtinem Salamul de Sibiu este deja capacitata la maxim. Mizam pe o crestere de cel putin  10% a cifrei de afaceri in acest an, o cifra ambitioasa pentru o piata din ce in ce mai concurentiala. Avem deja solicitari care ne angajeaza intreaga capacitate si avem incredere ca vom dezvolta acest business urmarind cu rigurozitate cele doua principii de baza care ne caracterizeaza: respectul fata de consumatori si zero compromisuri in privinta calitatii produselor noastre”, a aratat Angelica Smil Boboutanu, Directorul General Salbac.

Salbac a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de 88 milioane lei, in crestere cu 7% fata de anul precedent.

Salamul de Sibiu Agricola  este lider in segment pe piata din Romania in ultimii sase ani, cuo cota de 51% potrivit celor mai recente date ale firmei de cercetare Nielsen.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania. In 2013, compania detine 16% din piata carnii de pui.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content