FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Agricola estimeaza vanzari in crestere cu 10% la produsele de post

Agricola estimeaza vanzari in crestere cu 10% la produsele de post

Europrod, companie a grupului Agricola specializata in producerea de semipreparate si produse “ready to eat”, estimeaza ca vanzarile produselor de post Agricola vor creste cu 10% in perioada Postului Pastelui, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

 Estimarile companiei se bazeaza pe rezultatele vanzarilor de produse vegetale inregistrate in anul 2013, care au totalizat aproape 200 tone - 11% din totalul vanzarilor de semipreparate si ready meals (mancaruri gata de pus pe masa n.r.) in conditiile in care anul precedent acestea reprezentau doar 7,6% din total.
Anul trecut, compania Europrod Bacau si-a mentinut o cota de piata de 19% si pozitia de lider pe categoria produselor semipreparate si de tip ready-meal. Vanzarile in 2013 au totalizat 24,5 de milioane lei, in crestere cu 6% fata de 2012, iar pentru anul in curs compania isi propune o crestere de 7%, in contextul in care mizeaza si pe o crestere a volumului exporturilor, care anul trecut au reprezentat 12% din totalul vanzarilor (in crestere cu 50% fata de 2012).

 „Am inteles obiceiul de consum al romanilor si ne-am straduit sa raspundem cat mai repede nevoilor si exigentelor. Dezvoltam produse adresate atat cumparatorilor care tin post, dar si celor vegetarieni, adeptii regimului ovolacto vegetarian. Gama a fost dezvoltata chiar de la inceput, in 2004, insa pe parcursul ultimilor 3 ani a suferit upgrade-uri tocmai pentru a raspunde pe deplin gusturilor si asteptarilor consumatorilor nostri.”, a declarat Lucica Benedic, Director General Europrod.

In perioada Postului Pastelui, vanzarile la produsele vegetale reprezinta 30% din total vanzari, spre deosebire de alte perioade ale anului cand produsele vegetale ating in jur de 2% din total vanzari, sezonalitatea acestor produse fiind accentuata.
Cele mai vandute produse vegetale Agricola sunt Hamburger vegetal, Parjoale vegetale, Nugget vegetal, Snitel vegetal si Falafel – congelate sau refrigerate, in diverse forme de ambalare si gramaje.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pasare. Din grupul Agricola fac parte Agricola International (producator de carne de pasare), Salbac (producatori de mezeluri), Europrod (producator specializat in producerea de semipreparate si produse “ready to eat”), Avicola Lumina Constanta (producator de oua).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content