FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Agricola creste exporturile de semipreparate pe piata Marii Britanii

Agricola creste exporturile de semipreparate pe piata Marii Britanii

Europrod, fabrica de semipreparate a Agricola Bacau, isi va majora exporturile catre Marea Britanie, in conditiile in care grupul Agricola va fi recertificat pentru export, ca urmare a finalizarii, la inceputul acestei luni, a auditului privind Standardul Global pentru Siguranta Alimentului BRC (British Retail Certificate).

Anul trecut, au fost certificate, pentru 12 luni, trei companii ale grupului Agricola unde se obtin principalele categorii de produse din carne, respectiv: Agricola International (abatorul carne de pasare), Salbac (fabrica de salamuri crude uscate si fabrica de preparate fierte-afumate) si Europrod (fabrica de semipreparate din carne si produse ready meal), iar anul acesta auditul s-a finalizat cu recertificarea a celor trei companii.

“Daca in conditii de criza multe companii aleg strategia de comprimare, Agricola Bacau a mers pe dezvoltare. Am luat piciorul de pe frana si l-am pus pe acceleratie. In ce priveste piata externa, suntem un exportator cu traditie in Europa la carne de pasare, semipreparatele de la Europrod pleaca de un an in Marea Britanie, iar Salbac exporta din 2011 mezeluri in Spanai si Italia”, a declarat, intr-un comunicat, presedintele Agricola Bacau, Grigore Horoi.

Europrod a exportat in 2011 fileuri si snitele din piept de pui fabricate dupa specificatiile solicitate de partenerul englez. Daca exporturile Europrod in Marea Britanie au insemnat anul trecut 7% din cifra de afaceri, anul acesta se estimeaza ca ponderea acestora va ajunge la 20% din total vânzari semipreparate Agricola. In primele trei luni ale acestui an, au fost deja livrate in Anglia peste 50 de tone de produse ready meal.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content