FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Agricola Bacau lanseaza ouale proaspete marcate cu cifra 1, de la "gaini fericite"

Agricola Bacau lanseaza ouale proaspete marcate cu cifra 1, de la "gaini fericite"

Agricola Bacau lanseaza in aceasta luna ouale proaspete marcate cu cifra 1, provenind de la "gaini fericite". Noul produs este rezultatul unei investitii de aproximativ 100 mii euro, la Avicola Lumina – Constanta, companie a grupului Agricola, care s-a finalizat cu amenajarea unei hale de gaini ouatoare dupa sistemul free range care permite gainilor sa iasa libere afara, in timpul zilei, fiecare pasare beneficiind, potrivit reglementarilor europene in vigoare, de 4 metri patrati spatiu exterior.

Noul produs va putea fi achizitionat din mai multe lanturi de retail modern, precum si din magazinele Agricola Bacau. Pretul la raft al acestora este de circa 0,8 lei/ bucata. Ca formula de ambalare, ouale Agricola marcate cu cifra 1 sunt prezentate in  caserole din carton presat de culoare verde, personalizate, de 6, 10 si 15 bucati.  

Productia de oua proaspete provenite de la gaini fericite se inscrie in strategia de diferentiere a companiei. In iulie 2010, Agricola Bacau a lansat Puiul Fericit, crescut in ferme mici, hranit dupa o reteta cu 80% porumb si scos in aer liber.

„Suntem consecventi in alegerea noastra de a adopta o strategie de diferentiere si nu una de pret: inovam in continuare pentru consumatorii nostri si le oferim produse care raspund unor cerinte specifice. Producem in acest moment oua marcate cu cifra 1, provenind de la gaini crescute in libertate, pe care noi le-am numit "fericite". Producem in continuare oua proaspete marcate cu cifra 3, obtinute de la gaini crescute in baterii imbunatatite, conform standardelor Uniunii Europene. Ne-am propus ca, in curand, sa producem si oua marcate cu cifra 2, de la gaini crescute la sol. Dorim astfel sa raspundem celor mai diverse si exigente cerinte ale consumatorilor nostri”, a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau.

Hala amenajata special la Avicola Lumina – Constanta, cazeaza 7000 capete gaini ouatoare, intr-un spatiu specific, standardizat. Astfel,  2/3 din spatiul interior este destinat odihnei si furajarii. Tot aici este amplasat un spatiu destinat cuibaritului si ouatului, prevazut cu doua planuri inclinate care se ridica automat la ora 18.00, evacuand gainile din cuibar, dar si ouale – cu ajutorul unei benzi transportoare. Treimea ramasa a spatiului din hala este destinata scurmatului (o platforma coborata cu 1 metru mai jos decat spa?iul de furajare), amenajata cu rumegus. De asemenea, o latura a halei este prevazuta cu ferestre (standardizate ca dimensiuni) ce permit iesirea pasarilor pe pajistea de langa ferma.

In prima jumatate a anului 2012, Avicola Lumina Constanta a comercializat aproape 31 milioane oua, cu 33 % mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut (cand productia a fost redusa si ca urmare a derularii procesului de modernizare a celor 6 hale amenajate cu baterii imbunatatite, destinate ob?inerii oualor marcate cu cifra 3). Cifra de afaceri in primul semestru al acestui an este de aproximativ 17,1 milioane lei, cu aproape 70% mai mare decat cea corespunzatoare perioadei similare a anului trecut.

Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie. In 2011, Agricola Bacau detine 15% din piata carnii de pui, este lider cu 19% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola Bacau este lider in total segment Salam de Sibiu comercializat in Romania cu 38% cota de piata in volum. Pe piata oualor proaspete, compaia detine circa 5% cota din totalul oualor comercializate in Romania.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content