FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Agricola Bacau a exportat de 10 milioane euro in primele 10 luni

Agricola Bacau a exportat de 10 milioane euro in primele 10 luni

Agricola Bacau, unul dintre cei mai importanti producatori de carne de pasare din Romania, a incasat in primele zece luni ale anului circa 10 milioane de euro din exporturile de carne de pasare. Compania a exportat, in aceasta perioada, aproximativ 20% din productia sa, in contextul in care in 2010 exporturile nu au depasit 12% din productia realizata, iar in 2011 procentul a fost de 22%.

Productia de carne de pasare în 2012 este cu 5% mai mare si, prin urmare, si valoarea absoluta a cantitatilor exportate, in acest an, este mai mare decat în primele 10 luni ale anului trecut. Pieptul de pui si puiul grill Agricola au, fiecare, o pondere de 40% din totalul exporturilor companiei în 2012, care au ca destinatii Germania, Ungaria, Italia, Franta, Grecia, Bulgaria si Olanda.

“Agricola a avut dintotdeauna vocatie de exportator, iar mentinerea acestui canal de vanzare la o cincime din productia noastra asigura un aport de valuta necesar, substantial, dar si un echilibru corelat cu obiectivele noastre de crestere pe care le-am transformat în realitate in ultimii ani. Mentionam, inca de anul trecut, ca ne intereseaza piata Marii Britanii, unde deja colegii de la Europrod livreaza de aproape doi ani produse de tip ready-meal. Colegii de la Salbac sunt activi pe pietele externe începand cu anul 2011”, a declarat, intr-un comunicat, Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau.

Europrod, compania din cadrul Grupului Agricola specializata in produse ready-meal si semipreparate din carne, are ca principala destinatie a exporturilor Marea Britanie (alaturi de Irlanda si Malta), unde anul acesta au crescut cantitatile livrate cu 60% fata de anul 2011, încasand circa 400.000 euro.

Alti 300.000 euro reprezinta valoarea exporturilor de mezeluri si specialitati pe care Salbac le-a realizat in primele luni ale acestui an – primul an in care aceasta companie face export. Principalele piete unde ajung specialitatile din carne si salamurile Agricola sunt Italia (64%), Spania (35%) si, mai recent, în Marea Britanie.

“Ne intereseaza foarte mult, in continuare, piata interna, insa cea mai importanta «caracteristica» a consumului în 2012 a ramas prudenta, iar in ceea ce priveste carnea de pasare estimez ca nivelul consumului va creste doar cu cateva procente. Prin urmare, canalul de export ramane una dintre prioritatile noastre”, a precizat Grigore Horoi.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content