FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Afacerile Lekkerland Romania, crestere de aproape 20% in 2011

Afacerile Lekkerland Romania, crestere de aproape 20% in 2011

Lekkerland Convenience Distributie si-a majorat anul trecut cifra de afaceri cu 8 milioane de euro atingand 50 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 18.7% fata de 2010.

“Cifra de afaceri obtinuata ne confirma faptul ca am luat decizia cea mai buna atunci cand am hotarat sa ne concentram pe core business-ul nostrum reprezentat de distributia catre marile lanturi de benzinarii”, a declarat Narcis Mihai, Country Manager Lekkerland Romania.  

In anul 2011, vanzarile produselor din tutun au crescut cu 5 milioane de euro, atingand 22 de milioane de euro in timp ce vanzarile produselor alimentare si nealimentare s-au majorat cu 3 milioane de euro atingand 28 de milioane de euro.

La nivel european, distribuitorul de produse convenience Lekkerland a inregistrat in 2011 o crestere a vanzarilor cu aproximativ 120 milioane euro, atingand 12,3 miliarde de euro. Profitul a fost anul trecut de 51 milioane euro, cu 13 milioane euro mai putin decat in anul anterior.

“Ne bucuram ca am reusit sa prelungim contractele cu clientii important. Parteneriatele stabile cu clientii nostri reprezinta baza succesului companiei noastre”, declara Michael Hoffmann, Chief Executive Officer al grupului Lekkerland

Pe viitor, Lekkerland va livra o gama larga de produse catre un mare lant de benzinarii in opt tari din Europa. Un numar mare de lanturi de benzinarii din Germania, Austria si Belgia au decis sa prelungeasca si chiar sa dezvolte parteneriatul cu Lekkerland.

Dupa o usoara scadere a vanzarilor in Germania, Lekkerland a reusit sa stopeze trend-ul negativ pe parcursul anului 2011 si si-a crescut vanzarile cu 150 milioane euro, atingand 6,8 miliarde de euro. Grupul a obtinut in Germania in jur de 55 de procente din cifra de afaceri a intregului grup.

In Europa de Est, vanzarile grupului au scazut cu 8%, atingand 962 milione euro in 2011. Aceasta scadere a fost contrabalansata de rezultatele pozitive obtinute in Germania si in Europa de Vest.  

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content