FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Afacerile din retail au avut, in luna martie, cea mai mare crestere din UE

Afacerile din retail au avut, in luna martie, cea mai mare crestere din UE

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in Romania cu 13,4%, in martie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, fiind astfel cea mai mare crestere inregistrata de o tara membra a Uniunii Europene, potrivit Eurostat.

Dupa Romania, cresteri mari au fost inregistrate de Luxemburg (12,1%) si Ungaria (8,4%), iar singurele scaderi au fost in Malta (2%), Finlanda (1,3%), Slovenia (1,1%) si Spania (0,6%).

La nivelul UE, comertul a crescut cu 1,6%, avansul fiind influentat de vanzarile de produse nonalimentare care au crescut cu 3,3%. In schimb, vanzarile de alimente, bauturi si tigari au scazut cu 0,1%.

In martie 2014, comparativ cu februarie, comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere de 0,3% in Uniunea Europeana. In Romania, vanzarile au crescut cu 2,2% fata de luna februarie. Cresteri mai mari fata de luna februarie au inregistrat doar Estonia, Letonia (2,8%) si Franta (2,3%). Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Portugalia (1,7%), Austria (0,9%), Germania, Irlanda si Slovenia (0,7%).

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), comertul cu alimente, bauturi si tutun  din Romania a crescut, in luna martie, cu 8,1% in functie de vanzarile brute si cu 7,8% tiand cont de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate raportat la luna martie a anului trecut.

Pe primul trimestru al acestui an, vanzarile brute de alimente au crescut cu 6,1% fata de primele trei luni ale anului trecut, in timp ce vanzarile in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-au majorat cu 5,7%, conform datelor INS.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content