FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Afacerile din comert au crescut cu 5% in primele doua luni

Afacerile din comert au crescut cu 5% in primele doua luni

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele doua luni ale acestui an cu 5% ca serie bruta si cu 5,2% ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Perioada a fost marcata de o inflatie relativ scazuta si de o crestere a vanzarilor marilor retele de magazine de la sfarsitul lui ianuarie si inceputul lui februarie, cand Romania a fost afectata de viscol si ninsori abundente.

In februarie, comparativ cu luna ianuarie 2012, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut cu 1,7% ca serie bruta, ca urmare a scaderilor inregistrate la vânzarile de produse nealimentare (5,2%) si de carburanti (4,9%), in timp ce vânzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 5%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comertul a scazut cu 2,5% in februarie 2012 comparativ cu luna precedenta, evolutie determinata de scaderea inregistrata de comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate (7,2%) si de vânzarile de produse nealimentare (5%). Vânzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 2,9%.

Fata de februarie 2011 afacerile din comertul cu amanuntul au crescut cu 1,3% ca serie bruta si cu 3% ca serie ajustata.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content