Afacerile Albalact au crescut cu 23% la aproape 100 milioane euro
Albalact, al treilea mare jucator de pe piata romaneasca a lactatelor, a incheiat anul 2013 cu o crestere cu 23% a cifrei de afaceri, la 423,2 milioane de lei (95,7 milioane de euro), in conditiile consolidarii portofoliului si inceperii unor noi investitii. Totodata, profitul net al companiei s-a majorat anul trecut cu 14%, la 8,4 milioane de lei (1,9 milioane de euro). In 2012, cifra de afaceri a Albalact s-a ridicat la 343,8 milioane de lei, iar profitul a fost de 7,3 milioane de lei.
Actionarii companiei au hotarat si votat, anul acesta, ca profitul net aferent exercitiului financiar 2013 sa ramana nerepartizat, a anuntat compania. “Am obtinut performante financiare respectand toate obiectivele bugetate pentru o crestere profitabila, am consolidat portofoliul prin investitii noi si lansari de produse, ne-am extins semnificativ si in zona de vanzari si logistica. In 2013, ne-am pastrat o strategie orientata catre segmentele dinamice de piata, iar anul acesta vom urma aceleasi obiective. Am planificat sa iesim in piata cu produse noi, desi consumul ramane moderat, insa cautam sa ne adaptam continuu nevoilor de consum si puterii de cumparare”, a declarat, Raul Ciurtin, presedinte si director general Albalact.
Actionarii companiei au mai aprobat de principiu ?i fuziuneaAlbalact. cu Raraul, prin absorbtia Raraul de catre Albalact. Compania Albalact detine astazi 99,01% din capitalul social al societatii Raraul, pe care a achizitionat-o in 2008 si in care a investit an de an. Fuziunea societatilor Albalact si Raraul - necesara pentru dezvoltarea unui management integrat eficient – a fost amanata in 2010, pentru a nu afecta eligibilitatea proiectelor de finantare nerambursabila SAPARD, contractate de ambele societati si aflate la vremea aceea in derulare. Totodata, a fost aprobata si initierea negocierilor cu potentiali investitori pentru instrainarea partiala sau totala a Albalact Logistics, societate infiintata anul trecut pentru preluarea activitatii de logistica a companiei.
Albalact ramane lider cu brand-ul Zuzu pe segmentul laptelui pasteurizat, avand o cota de piata de 29,5% in valoare, dar este lider si in total piata de lapte (lapte UHT si lapte pasteurizat), cu o cota de piata de 21,1% in valoare. Albalact este de asemenea lider de piata pe segmentul untului de masa, cu brandul omonim De Albalact si pe segmentul smantana, cu tot brand-ul De Albalact. Cu brand-ul Raraul, compania a urcat pe locul 2 in topul producatorilor de branza proaspata de vaci (conform datelor Nielsen, septembrie 2013).
Zuzu Bifidus Snack este cel mai important proiect recent al companiei si completeaza portofoliul de iaurt al brand-ului Zuzu. Zuzu Bifidus Snack este o combinatie echilibrata de iaurt probiotic cu mixuri de cereale, fructe si seminte si vine in intampinarea consumatorilor care-si doresc o alimentatie sanatoasa. Zuzu Bifidus Snack este si o inovatie in aceasta categorie, pentru ca are combinatii de cereale si fructe unice pe piata, cum este mixul de goji cu stafide si meri?oare sau mixul de fulgi de ovaz cu seminte (in, dovleac si floarea-soarelui). Tot in categoria iaurt, Albalact a dezvoltat si brand-ul Poiana Florilor cu o gama de iaurturi cu aroma de fruct intr-o varianta de gramaj mai mica, de 100 de grame.
Alte schimbari importante pentru Albalact au avut loc anul acesta. Zuzu a trecut printr-o noua etapa de rebranding, cu mici schimbari de design si ambalaj, care vor consolida identitatea brand-ului.
Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii trei producatori de lapte ?i produse lactate din Romania si cea mai mare companie cu capital majoritar romanesc din industrie. Infiintata in anul 1971 ?i transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 800 de angajati ?i peste 6.000 de actionari ?i este listata la categoria Rasdaq a Bursei de Valori Bucure?ti. Albalact comercializeaza produse proaspete pasteurizate ?i UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, Fruzu, Raraul, De Albalact ?i Poiana Florilor.
Adaugă comentariu nou