FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Afacerile Albalact au crescut cu 10% in primul trimestru

Afacerile Albalact au crescut cu 10% in primul trimestru

Albalact a incheiat primele trei luni ale anului 2014 cu o cifra de afaceri de 112,7 milioane de lei, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat, vineri, producatorul de lactate.

Producatorul de lactate a obtinut, in primele trei luni, un profit net de 11,5 milioane de lei, din care 7,2 milioane de lei reprezinta profitul rezultat din activitati cu caracter exceptional, respectiv transferul activitatii de logistica din Albalact SA in noua companie Albalact Logistic SRL, companie detinuta 100% de Albalact SA.

Diferenta de 4,3 milioane de lei o reprezinta profitul net al companiei obtinut din activitatea de baza – prelucrarea si comercializarea produselor lactate, profit net care este cu 60,3% mai mare fata de cel obtinut in primele trei luni ale lui 2013, a anuntat, intr-un comunicat, compania.

Albalact  a rascumparat, pana la 31 martie 2014, aproape 21,5 milioane de actiuni proprii, reprezentand 3,3% din capitalul social. Actiunile urmeaza sa fie anulate, cu acordul actionarilor societatii, in vederea reducerii capitalului social.

Anul acesta, Albalact va relua si procesul de fuziune cu societatea Raraul, dupa ce actionarii au aprobat de principiu fuziunea, prin absorbtia Raraul de catre Albalact. Compania Albalact detine astazi 99% din capitalul social al societatii Raraul, pe care a achizitionat-o in 2008.

Compania Albalact, unul dintre cei mai mari producatori de lactate din Romania, ramane lider cu brand-ul Zuzu pe segmentul laptelui pasteurizat, dar este lider si in total piata de lapte (lapte UHT si lapte pasteurizat). Albalact este de asemenea lider de piata pe segmentul untului de masa, cu brandul omonim De Albalact si pe segmentul smantana, cu tot brandul De Albalact. Cu brandul Raraul, compania a urcat pe locul 2 pe segmentul branza proaspata de vaci. In categoria iaurt, Albalact a dezvoltat si brand-ul Poiana Florilor cu o gama de iaurturi cu aroma de fruct intr-o varianta de gramaj mai mica, de 100 de grame.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content