FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Afacerile Agricola Bacau, avans de 5% la semestru

Afacerile Agricola Bacau, avans de 5% la semestru

Grupul de firme Agricola Bacau a realizat o cifra de afaceri de 252,4 mil. lei pe primele sase luni din an, in crestere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut.

Agricola International SA, cea mai importanta companie a Grupului de firme Agricola Bacau (in care sunt integrate lantul de productie al carnii de pasare, reteaua proprie de magazine si operatorul logistic) a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere a cifrei de afaceri de 7%, pana la valoarea de aproximativ 163,3 mil. lei. Rezultatele inregistrate se mentin in linia obiectivelor companiei stabilite la inceputul anului.

Vanzarile de carne de pui au crescut cu 3% in volum si 7% in valoare, in intervalul mentionat.
In 2012, ca si anul trecut, 20% din productia de carne de pui a companiei va pleca la export. In acelasi timp, vanzarile in categoria de salamuri crude uscate ?i preparate din carne fierte afumate realizate de Salbac, (companie din cadrul grupului) au crescut, cu 10,4 % in valoare fata de semestrul I din 2011.

“In continuare, grupa salamurilor crude uscate are performante excelente, aici inregistrandu-se vanzari in cre?tere cu 14%, in vreme ce preparatele fierte afumate au o usoara scadere in volum, compensata de cresterea in valoare a vanzarilor cu 5%. Este evidenta orientarea consumatorilor catre produse considerate mai sanatoase, cu grad scazut de procesare”, se arata intr-un comunicat al Agricola Bacau.

Salamul de Sibiu de la Agricola, 53% cota in IKA

„Piata mezelurilor este in contractie, cu pana la 15 procente. In acest context, pot spune ca rezultatele noastre sunt chiar bune. Vom men?ine tendinta de crestere in special la grupa salamurilor Agricola crud-uscate, grupa cu care suntem lideri in retelele de retail modern. De asemenea, Salamul de Sibiu Agricola Bacau, prin pozi?ia sa de lider detasat in segment (peste 53% in retailul modern) ne ajuta sa ne consolidam pozitia in piata acestor produse valoroase”, a precizat Grigore Horoi, Presedintele Agricola Bacau.

Semipreparatele si produsele de tip ready-meal, obtinute la fabrica Europrod (parte a grupului Agricola) au inregistrat o crestere semnificativa a vanzarilor, cu 22% (14% in volum), pe fondul cresterii vanzarilor de produse vegetale din perioada Pastelui si a produselor proaspete tip grill de sezon.

In ceea ce priveste categoria oua de consum, in prima jumatate a anului 2012 Avicola Lumina Constanta (companie din grup) a comercializat aproape 31,5 milioane de oua, in crestere cu 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In 2011, productia a fost redusa si ca urmare a derularii procesului de modernizare a celor 6 hale amenajate cu baterii imbunatatite, destinate obtinerii oualor marcate cu cifra 3. De asemenea, cifra de afaceri a formei, in primul semestru al acestui an, este de aproximativ 17 milioane de lei, in crestere cu aproape 70% fata de perioada similara a anului trecut.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content