FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Actionarii au aprobat de principiu fuziunea societatii Albalact cu societatea Raraul

Actionarii au aprobat de principiu fuziunea societatii Albalact cu societatea Raraul

Actionarii Albalact au aprobat de principiu, ieri, in adunarea generala extraordinara fuziunea S.C. Albalact S.A. cu S.C. Raraul S.A, prin absorbtia Raraul de catre Albalact. Compania Albalact detinea pana la aceasta data 93,6% din capitalul social al societatii Raraul.

Societatea Raraul din Campulung Moldovenesc are o traditie de peste 30 de ani in productia lactatelor. Raraul este specializata in domeniul productiei de branzeturi, precum si in productia de lapte praf, unt si produse proaspete tip smantana, iaurt si lapte pentru consum, sub brandul omonim Raraul.

In 2008, Albalact a cumparat pachetul majoritar de actiuni al societatii Raraul pentru a intra pe segmentul branzeturilor. Un an mai tarziu, Albalact si-a majorat detinerea in cadrul capitalului social al Raraul pana la 93,6%, a facut investitii majore in liniile de fabricatie si a demarat productia de branzeturi sub brand-ul omonim Raraul. Anul acesta, Albalact a lansat pe piata lactatele Raraul, transformand un brand local intr-un brand national, cu o noua imagine si un nou concept de pozitionare pe piata. Compania a decis si intrarea cu brandul Raraul intr-o noua categorie de lactate – laptele UHT. Fuziunea societatilor Albalact si Raraul era absolut necesara pentru dezvoltarea unui management integrat eficient.

In 2009, compania Albalact a raportat rezultate financiare foarte bune, tinand cont de contextul economic. Cifra de afaceri a companiei Albalact a crescut, anul trecut, cu 18,59%, ajungand la 225.975.200 lei, de la 190.546.810 lei cat era in 2008. Si profitul net al companiei a crescut in 2009 de 4,29 de ori (cu 330%), ajungand la 2.603.779 lei, fata de 606.579 lei – profitul inregistrat in 2008.
Compania Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 500 de angajati si peste 6000 de actionari si este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Din 2009, Albalact detine 93,6% din pachetul de actiuni al societatii Raraul Campulung Moldovenesc. In prezent, Albalact comercializeaza produse proaspete pasteurizate si UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content