FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Achizitia Zaharul Ludus a adus grupului Tereos afaceri de 48 mil. euro in primul an

Achizitia Zaharul Ludus a adus grupului Tereos afaceri de 48 mil. euro in primul an

Dupa primul an de exploatare a fabricii de zahar Ludus din judetul Mures, grupul francez Tereos a raportat o crestere a afacerilor de 48 de milioane de euro ca urmare a integrarii companiei romanesti. Cifra se refera la anul fiscal 2013/2014 care acopera perioada 1 apr. 2013 – 31 mar. 2014.

In raportul financiar se mai mentioneaza faptul ca grupul a reusit sa majoreze randamentul productiei de sfecla de zahar in Romania, “ceea ce confirma potentialul agricol al fabricii din Ludus”. In total, in anul fiscal 2013/2014, Zaharul Ludus a procesat zilnic 3.000 de tone de sfecla de zahar. Culturile de sfecla de zahar ale agricultorilor parteneri se intind pe 4.400 de hectare de teren.
Raportul nu contine informatii despre profitabilitatea business-ului din Romania, insa datele oficiale publicate la Ministerul de Finante arata ca firma Zaharul Ludus S.A. si-a redus profitul net de trei ori in ultimul an, de la 30,6 mil. lei in 2012 ajungand la 9,5 mil. lei in 2013.

Anuntul preluarii fabricii a fost facut in octombrie 2012, integrarea companiei Zaharul Ludus S.A. in grupul francez fiind realizata in primele luni din 2013. Tereos a preluat aceasta fabrica pentru a deservi clientii industriali din Europa de Est, regiune unde mai detine facilitati de productie in Cehia. Unitatea din Romania era controlata anterior de Franco Roumanie de Sucrerie, subsidiara a grupului francez Sucreries du Marquenterre Group. In viitorul apropiat, Zaharul Ludus S.A. isi va schimba denumirea in Tereos Romania.

Grupul Tereos este cel mai mare producator de zahar din Franta. Acesta a raportat afaceri consolidate de aproape 4,7 miliarde de euro in ultimul an fiscal (1 apr. 2013 – 31 mar. 2014)

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content