FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Achizitia StarBev de catre Molson Coors, aprobata de CE

Achizitia StarBev de catre Molson Coors, aprobata de CE

Comisia Europeana (CE) a aprobat, miercuri, achizitia producatorului de bere StarBev, cu operatiuni Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania, de catre grupul american Molson Coors, in conditiile in care institutia europeana considera ca tranzactia nu va schimba semnificativ structura pietei.

"Avand in vedere cresterea mica a cotei de piata realizate in urma achizitiei, cotele de piata relativ scazute ale celor doua companii si prezenta unor competitori credibili, Comisia a ajuns la concluzia ca tranzactia nu va ridica probleme legate de concurenta”, se arata intr-un comunicat al institutiei europene.

Molson Coors a anuntat la inceputul lunii aprilie un acord pentru achizitia StarBev pentru 2,65 miliarde de euro de la fondul de investitii CVC Capital Partners. StarBev opereaza noua fabrici de bere in Europa Centrala ?i de Est, in tari precum Cehia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Croatia, Serbia si Muntenegru.

CVC a cumparat in 2009 operatiunile de productie de bere de la grupul AB InBev, dupa fuziunea acestei companii cu Anheuser-Busch. Cedarea activelor a fost necesara pentru a se obtine avizul Comisiei Europene in privinta fuziunii.

In Romania, StarBev controleaza compania Bergenbier, care detine o fabrica de bere la Ploiesti.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content