FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > AB InBev doreste sa-si vanda operatiunile din Europa Centrala, inclusiv Romania

AB InBev doreste sa-si vanda operatiunile din Europa Centrala, inclusiv Romania

Cel mai mare producator mondial de bere, Anheuser-Busch InBev, ia in considerare vanzarea operatiunilor sale din Europa Centrala, ce includ 11 fabrici de bere in sapte tari, scrie ziarul belgian Le Soir in editia sa de sambata, 13 iunie.

AB InBev si-a vandut, luna trecuta, operatiunile din Coreea de Sud – Oriental Brewery – catre fondul de investitii Kohlberg Kravis Roberts & Co. pentru suma de 1,8 miliarde de dolari. Miscarea a fost motivata de dorinta companiei de a reduce din datoria de 52 de miliarde de dolari cauzata de cumpararea Anheuser-Busch.

Ziarul belgian a adaugat ca sunt scoase la vanzare, „la pachet”, 11 fabrici de bere cu o productie totala de 15 milioane de hectolitri de bere pe an din Bulgaria, Romania, Ungaria, Croatia, Cehia, Serbia si Muntenegru. Purtatorul de cuvand al AB InBev, solicitat de catre Le Soir, a refuzat sa comenteze.

Publicatia belgiana a mai adaugat ca producatorul marcilor Budweiser, Stella si Beck’s isi vinde operatiunile din Europa Centrala pentru ca le considera fragmentate si non-strategice. AB InBev doreste sa se concentreze, in schimb, pe operatiunile sale din America de Nord si de Sud.

Tranzactia va fi consiliata de compania Barclays, in timp ce fondul de investitii CVC Partners si-a dezvaluit interesul pentru aceasta afacere.

Contactat de Magazinul Progresiv, Departamentul de Comunicare al Anheuser-Busch InBev, a declarat: „Intentionam sa renuntam la anumite bunuri pentru a refinanta achizitia Anheuser-Busch, asa cum am anuntat anterior. Nu putem comenta, in acest moment, care anume business-uri sunt luate in considerare. Decizia AB InBev va fi bazata pe o analiza atenta a consecintelor strategice si financiare ale oricarei vanzari, cu scopul de a crea cele mai bune oportunitati si valoare pentru toate partile implicate. Nu putem comenta asupra ofertelor pe care le-am primit”.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content