FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > 44% dintre cei care tin post gatesc acasa mai des decat de obicei

44% dintre cei care tin post gatesc acasa mai des decat de obicei

In perioada postului, 44% dintre cei care tin post gatesc acasa mai des decat de obicei, arata un studiu sindicalizat realizat recent de catre Mercury Research. Printre preferintele culinare din timpul postului, legumele, verdeturile, salatele (74%) si fructele proaspete (73%) sunt la mare cautare.

Un procent de 77% dintre cei care tin post nu consuma bauturi alcoolice in timpul acestuia. Postul Pastelui, a carui perioada se apropie de final in aceasta duminica, este tinut de 88% dintre cei care obisnuiesc sa tina post, spre comparatie cu Craciunul (77%) sau cu Postul Adormirii Maicii Domnului (45%), mai arata studiul Mercury Research.
Mai mult de un sfert dintre cei care tin Postul Pastelui declara ca il tin pe tot (48 de zile). Cei care obisnuiesc sa tina doar ultima saptamana a postului intrunesc 42% din total, procent similar cu al acelora care tin post doar miercurea si vinerea.

Un sfert dintre cei care postesc au motivatii legate de sanatate

Peste jumatate (49%) dintre romanii cu varsta peste 14 ani au declarat ca obisnuiesc sa tina post. Credinta si normele religioase reprezinta motivatiile cele mai des intalnite pentru acest lucru (70%). Alte motivatii sunt legate de sanatate (25%), respectarea traditiei (13%), sau pentru ca se obisnuieste in familie (11%). Femeile obisnuiesc sa tina post intr-o masura mai mare decat barbatii (57% fata de 40%).

Studiul Mercury Research a fost realizat in perioada 19 februarie- 4 martie 2012 prin interviuri fata in fata in randul a 1282 de respondenti cu varsta peste 14 ani si este reprezentativ la nivel national.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content